Joulun odotus alkaa Oulaisten kirkosta

Joulun odotus kannattaa aloittaa tänä vuonna Oulaisten kirkosta. Siellä järjestetään nimittäin 26.11. Oi jouluyö -hyväntekeväisyyskonsertti, jossa solisteina toimii yksi Suomen tunnetuimmista tenorilaulajista, Pentti Hietanen sekä vielä tähän mennessä suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi ylivieskalainen laulajatar NOORA (Noora Östberg). Heitä säestää Pentti Hietasen vaimo Heini Hietanen.

Marraskuun viimeisenä lauantaina pidettävän konsertin tuotto ohjataan Oulaisten seurakunnan diakoniatyön hyväksi. Hyväntekeväisyyskonsertin takana on kaikkien oulaistelaisten hyvin tuntema Arto Lukkari.
”Tämä on varmaan jo 10. konsertti, jossa olen budjettivastaavana. Aika monta on siis tullut jo tehtyä, mutta kyllä tämä konsertti menee niistä aivan kärkipäähän. Olen kiitollinen, että olen saanut huippuartistit Pentti Hietasen ja hänen rouvansa Heinin sekä ylivieskalaisen NOORAN tähän mukaan”, hehkuttaa Arto Lukkari.

Kun Arto Lukkarilta kysyy, mikä hänet saa järjestämään vuosi toisensa jälkeen hyväntekeväisyyskonsertteja, menee yleensä niin suulas mies hieman hiljaiseksi. Tätä asiaa hän ei olekaan pohtinut koskaan sen syvällisemmin.
”Ehkä oma sairaus on siellä takana. Jos voin jollakin tavalla auttaa jotakin toista ihmistä, niin miksi en niin tekisi. Ei se ole minulta pois”, toteaa pienestä asti diabetesta sairastanut Arto Lukkari.
Muun muassa Jari Sillanpään taustalaulajanakin toiminut NOORA toteaa, että Arto Lukkarilta löytyy synnynnäinen halu auttaa, minkä vuoksi hän on ollut niin ahkera hyväntekeväisyyskonserttien järjestäjä.
”Artolla on sydän paikallaan ja hän ajattelee muitakin ihmisiä ja haluaa muillekin hyvää”.

Laulaja-artisti NOORA on kotoisin Ylivieskasta ja tunnettu herkistä tulkinnoistaan.

Oulaisten hyväntekeväisyyskonsertissa kuullaan iso joukko tunnettuja ja herkkiä joulusävelmiä. Pääseepä niitä esittämään myös oulaisten oma poika Arto Lukkarikin niin yksin kuin ystävänsä Pentti Hietasen kanssa.
”Heitin Penalle idean laulusta Aavistus. Se on Jukka Kuoppamäen kaunis sävellys. Se minun pitäisi loppupäässä laulaa ja sitten konsertti päätetään vielä Pentin kanssa yhdessä Oi jouluyöhön”, Arto Lukkari kertoo.
Kun Arto Lukkari alkaa järjestää jotakin konserttia, tehdään se aina kunnolla. Hän kertoo esimerkiksi käyneensä NOORAN kanssa Pentti ja Heini Hietasen kotona Kangasalla varta vasten harjoittelemassa tulevaa konserttia varten.
”Yhtenä perjantaina lähdimme autolla NOORAN kanssa ajamaan aamulla seitsemältä ja olimme takaisin kotona yöllä yhden aikaan. Eikä tuntunut missään”, Lukkari nauraa.
”Täytyy sanoa, että on siinä kova tahto musiikin suuntaan, kun käydään pistokeikka tekemässä konserttiharjoituksiin. Takavuosina tein pohjoisessa keikkoja Men in Blackin kanssa ja sanoin kerran pojille, kun siirtymä keikalta toiselle oli 350 kilometriä, että onpa siinä istumista. Pojat vaan totesivat, että eihän tämä ole vielä mitään”, toteaa Pentti Hietanen hymyssä suin.Pentti Hietanen on yksi Suomen valovoimaisimpia laulajia. Hänet tunnetaan monipuolisen ohjelmistonsa vahvana tulkitsijana ja ammatillisen matkansa hän on kulkenut omia polkujaan oopperan, musikaalin, estradisävelmien, rockin ja hengellisen musiikin helmiä yhdistellen.
NOORA on herkkien balladien tulkitsija, joka on ollut mukana useimmissa eri kokoonpanoissa muun muassa erilaisissa konserteissa, musikaaleissa ja tapahtumissa. NOORA on julkaissut viisi omaa singleä.

Pentti Hietanen on yksi valovoimaisimmista tenorilaulajista. Vieressä vaimo Heini Hietanen. Kaksikko esiintyy marraskuussa Oulaisten kirkossa järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa. Kuva: Tiina Ennala
Takaisin Jutut -sivulle