Joulun tunnelmaan Elämysolohuoneen kautta

Entisen Oulas-ravintolan tilat muuttuvat lauantaina jouluiseksi Elämysolohuoneeksi. Tässä tiloja koristelemassa ovat Elina Piippo, Mirva Paakkonen, Päivi Jaakola ja Sirpa Nevanperä.

 

Entisen Oulas-ravintolan tilat heräävät henkiin ensi lauantaina, kun WetoWoima-hanke järjestää siellä yhdessä Oulaisten yrittäjien kanssa Elämysolohuone-tapahtuman. Elämysolohuoneen tarkoituksena on esitellä näin joulun alla aitoja oulaistelaisia asioita ilman ostopakkoa. Toki lompakonkin nyöriä voi aukaista, jos sieltä tuntuu ja itselle sopivia tuotteita sattuu myyntipöydiltä löytymään, toteaa hankekoordinaattori Sirpa Nevanperä.

Paikallisten yrittäjien ja yhdistysten lisäksi Elämysolohuoneessa on mukana Oulaisten seurakunta, joka tarjoaa tilaisuudessa muun muassa mehua ja pipareita. Lapset ovat huomioitu Elämysolohuoneessa erityisellä tavalla. Sirpa Nevanperä kertoo, että Piipsjärven ja Juho Oksan koulun lapset koristelevat tilat jouluisen näköiseksi. Lisäksi tapahtuman aikana voi käydä kokeilemassa vaikkapa ukulelen soittamista omassa musiikkipaja-nurkkauksessa.
Elämysolohuone ei ole suinkaan ainoa seuraavien kahden vuoden aikana Oulaisissa järjestettävä tapahtuma. Sirpa Nevanperä kertoo, että Rieska-leaderilta saadun hankerahoituksen avulla oulaistelaiset halutaan innostaa järjestämään itse erilaisia tilaisuuksia ja tempauksia.
”Olen ollut kuukauden tässä mukana ja itselle on ollut mahtava huomata, miten innokkaasti ihmiset ovat lähteneet eri tempauksiin mukaan. Toivottavasti tämä into vaan kasvaa hankkeen aikana”, Nevanperä toivoo.
Ensi vuoden tapahtumista varma tapaus on 11.1. veturiaukiolla järjestettävä WetoWoima-rieha, jossa yhdistysten ja yritysten lisäksi paikalla on palokunta omalla kalustollaan. Kevään tapaus on Piipsjärvellä pidettävä Talvirieha. Petäjäskoskella taas paikallinen nuorisoseura suunnittelee nuorisoseuran talon pihapiiriin laavun rakentamista. Se olisi jatkossa myös kaikkien muidenkin käytettävissä.

Vaikka WetoWoima-hankkeen rahoitus ei mahdollista kovin suurin investointeihin, on jotain sentään odotettavissa. Oulaisten kaupungin työpaja valmistaa neljä torikojua omakustannushintaan, jotka ovat valmistuttuaan kaikkien asukkaiden käytössä.
”Niitä voidaan siirtää paikasta toiseen ja kausikoristella tilanteen mukaa”, kertoo Sirpa Nevanperä.

Takaisin Jutut -sivulle