Junan viemä: TV-kasvo ei pode koti-ikävää

Eva Wuite asuu tällä hetkellä Espoossa.

 

Ewa Wuite lähti yli 40 vuotta sitten Oulaisista Hollantiin, eikä ole kokenut sen jälkeen koti-ikävää.

Tällä hetkellä televisiostakin tuttu Wuite asuu onnellista elämää Espoossa.
Hän rakastaa sienestämistä ja viettää syksyllä jokaisen vapaahetken metsässä. Lisäksi espoolainen pyöräilee, lenkkeilee ja treenaa säännöllisesti.
Kiireinen Wuite istahti hetkeksi alas kertomaan kuulumisiaan Seutumajakan lukijoille.

Mitä arkeesi kuuluu tällä hetkellä?
”Olen naimisissa turkulaisen Sakari Kotkan kanssa ja asumme Espoon Saunalahdessa. Lapseni Sara ja Carl ovat molemmat 22-vuotiaita ja opiskelevat Hollannissa. Olen töissä luovana johtajana ja maisemasuunnittelijana perustamassani firmassa GardenLiving Oy:ssä Espoossa. Kaksi vuotta sitten laajensimme toimintaamme ja nyt meillä on Suomen ensimmäinen viheralan lifestyle-liike eli myös trendikäs kukkakauppa- ja puutarhamyymälä. Vähäisenä yrittäjän vapaa-aikana matkustan aika paljon, pääasiallisesti suuntaan toiseen kotipaikkaani Hollantiin.”

Milloin lähdit maailmalle synnyinseuduiltasi?
”Muutin pois Oulaisista päästyäni ylioppilaaksi keväällä vuonna 1977. Samalla hyppäyksellä muutin Hollantiin ja opiskelin siellä saksan kieltä.”

Käytkö vierailulla synnyinseuduillasi?
”Vanhempieni Saara ja Ben Wuiten sekä tätini Eeva Häivän kuoltua en oikeastaan enää käy Oulaisissa.”

Millaisia muistoja sinulla on synnyinseudustasi?
”Oulaisissa viettämieni vuosien parhain asia oli ehdottomasti olla perustamassa ja laulaa Oulaisten Nuorisokuorossa. Olen kuorosta yhä valtavan ylpeä. Tapani Tirilä on antanut meille kaikille kuorolaisille valtavan paljon tärkeitä elämäntaitoja ja upeita kokemuksia. Hänelle loputon kiitos siitä.

Mitä kerrot ystävillesi synnyinseudustasi?
”Pienen kylän, myöhemmin kaupungin, hengestä joen varrella. Kuinka melkein kaikki tunsivat toisensa ja ympäristö oli lapselle turvallinen.

Aiotko vielä jonakin päivänä palata asumaan synnyinseudullesi?
”En muuta enää takaisin.”

Takaisin Jutut -sivulle