Junnut toivat menestystä Huimalle

Nuori Virtuoosi palkintoa tutkivat palkinnon saanut Mikael Räsänen 07/08 joukkueesta sekä Perttu Ojala ja Joel Erkkilä 09/10 joukkueesta.

 

Oulaisten Huiman jalkapallojaosto selvittää parhaillaan palloiluhallin mahdollista rakentamista kaupunkiin.

Oulaisten Huiman jalkapallokausi 2020 päättyi parhaiden palkitsemiseen Törmänhovilla 4.11. Juniorijoukkueet pärjäsivät hienosti omissa sarjoissaan sekä turnauksissa. Esimerkkinä vuonna 2007 syntyneet pojat, jotka voittivat Oulu Boys Cupissa hopeaa. Myös Huiman T11-joukkue esitti kesän aikana pirteitä otteita ollen muun muassa Ylivieskassa pelatussa Next Year Cupissa toinen. Tässä vain pari esimerkkiä useista onnistujista.

Juho Hanhisalon mukaan junioritoiminta aiotaan pitää hyvällä tasolla jatkossakin. Tätä varten seura on mukana Palloliiton järjestämässä valmentajastartti-koulutuksessa, joka alkaa tammikuussa. Koulutukseen on tarkoitus ilmoittaa porukkaa ihan yläasteikäisistä lähtien.
”Tavoitteena on, että meillä on aina jonossa tietyn tason valmentajakoulutuksen saaneita henkilöitä. Lisäksi tulemme huomioimaan lasten ja nuorten vanhemmat. Palloliiton Futisvanhemman Startti on hyvä paketti jokaisen lapsen ja nuoren vanhemmalle”, kertoo Juho Hanhisalo.
Jalkapallon harrastamiseen Oulaisissa saatiin lisäbuustia kesällä valmistuneen keskuskentän remontin myötä. Juho Hanhisalon mukaan nyt toivotaankin, että lajin harjoitusolosuhteisiin saataisiin parannusta myös talvella. Tätä varten haaveissa on saada Oulaisiin jossakin vaiheessa oma palloiluhalli. Yleensä talviaikaan palloiluhalleissa peruslämpö on noin kahdeksan astetta.

”Olemme tehneet jaostona selvitystyötä siitä, mitä palloiluhallin rakentaminen käytännössä seuralta vaatii. Kun vertaa palloiluhallien määrää jääkiekkohalleihin, niin jälkimmäisiä on lähialueella huomattavasti enemmän. Kyllä palloiluhallille olisi Oulaisissa tarvetta”, toteaa Juho Hanhisalo.
Hanhisalo korostaa, että palloiluhallin käyttäjiä eivät olisi pelkästään jalkapalloilijat, vaan siitä hyötyisivät kaikki oulaistelaiset liikunnan harrastajat. 
”Voisimme puhua oikeastaan aktiiviareenasta.  Etuna on sen monipuolisuus. Sitä voivat käyttää niin jalkapalloilijat, pesäpalloilijat kuin yleisurheilijatkin. Eri jaostojen ja kaupungin pitäisikin miettiä sitä, miten palloiluhallia voitaisiin hyödyntää yhdessä. Se voisi olla myös esimerkiksi hoitolaitosten käytössä. Oulainenhan alkaa erottumaan terveyden – ja hyvinvoinnin keskittymänä Oulun Eteläisellä alueella.” Vetovoimaa tässä haetaan. Oikeastaan vain hallin katto on rajana, mitä palloiluhallissa voi tehdä. Ehkä myös seinätkin”, keventää Hanhisalo.

 

Palkitut ryhmäkuvassa. Vasemmalta lukien Joonas Nordman, Joel Erkkilä, Mikael Räisänen, Tommi Oja, Perttu Ojala, Tommi Pahkasalo, Päivi Korpi, Sekä Pekka ja Tiina Haapakangas

Oulaisissa pelattiin alueen korkeinta jalkapalloa viime kesänä, kun miesten edustusjoukkue otti osaa kolmosdivisioonaan. Tuloksellisesti ensimmäinen kausi ei ollut mikään menestys, sillä Huima säilytti nipin napin sarjapaikkansa. Joukkueenjohtaja Tommi Oja kuitenkin uskoo, että näistä kaikista kokemuksista on hyötyä ensi kautta ajatellen.
”Kyllähän kausi oli raskas ja sarja tosi kova. Pohjoisen lohkon taso oli kovempi kuin mitä odotimme. Mutta sarjapaikka säilytettiin ja tämä antaa mahdollisuuden pelata alueen korkeinta jalkapalloa tässä kaupungissa myös ensi vuonna. Oppirahoja maksettiin ja niistä pitää ottaa oppia”, sanoo Tommi Oja.

Joukkueenjohtaja uskoo, että Huiman edustuksen pelaajisto tulee uusiutumaan ainakin viidellä pelaajalla. Suurin haaste on nyt löytää näillä pelaajille tarpeeksi hyviä korvaajia. Pelkät taidot eivät riitä, vaan pelaajalta vaaditaan myös sitoutumista joukkueen tavoitteisiin ja arvoihin.
”Haluamme jatkossakin pelata kolmosta ja sillä tavalla, että toiminta olisi nousujohteista urheilullisin perustein. Meidän pelaajarosteri oli tällä kaudella pieni ja niin on varmasti tulevallakin kaudella. Uusia pelaajia tarvitaan, ja silmät ovat joka suuntaan auki”, Oja toteaa.
Iloinen asia Huiman edustuksen kohdalla oli tällä kaudella se, että yleisö ei hyljännyt joukkuetta tappioista huolimatta. Parhaimmillaan keskuskentällä omiaan kannatti yli 200 ihmistä. Ensi kaudella Oulaisten Huiman edustuksen pelien mielenkiinto lisääntyy entisestään. Se saa nimittäin kirittäjän samaan sarjaan Raahesta. Samaan aikaan Oulaisissa toimintansa aloittaa toinen Huiman vanhoista pelaajista koottu joukkue. Tommi Ojan mielestä tämä on erinomainen uutinen kaupungin jalkapallolle.
”Aivan mahtava juttu, että Oulaisissa pelaa kaksi miesten joukkuetta. Siinä on yksi todiste siitä, että jalkapallolla on Oulaisissa harrastajia”, Oja iloitsee.

Takaisin Jutut -sivulle