Kaali kelpasi kaikille

Parsapiirakka oli kaalipäivän yksi herkuista.

 

Kaali herätti kiinnostusta, kun Törmänhovissa vietettiin lauantaina kaalipäivää.
Törmänhovin keittiössä häärännyt Riitta Siitonen oli loihtinut herkuttelijoiden iloksi monta eri ruokavaihtoa.

”Kaalesta on moneksi. Kaaliruokien tekeminen vaatii kuitenkin jonkin verran vaivaa.”
Yksi herkuista oli kaalikääryleet, joita ostettiin myös mukaan.
”Perinteisen kaalikääryleen lisäksi meillä on siitä myös kasvisversio. Lisäksi tarjolla kaalilaatikkoa ja perunainen kaalikeitto, kukkakaaligratiinia, parsapiirakkaa, kaalisalaatteja ja tietenkin puolukkasurvosta.”

 

Kaalikeittoa meni päivän aikana useampi litra.

Idea kaalipäivästä tuli asiakkaalta.
”Edellisenä ruokapäivänämme kaksi rouvaa tuli pyytämään, että järjestäisimme kaalipäivän. Heidän mielestä kaali on sen verran työläs ruoka-aine, että sitä ei tule itse tehtyä. Nyt sitten päätimme toteuttaa tämän toiveen.”
Siitonen on tyytyväinen siitä, että kaali ei ole pelkästään iäkkäämpien ihmisten suosiossa.
”Nuoret ovat ottaneet kaalen omakseen salaatin muodossa. Niitä onkin monenlaisia eri versioita. Kaali on myös edullista.”

 

Kaalisalaatit ovat erityisesti nuorison suosiossa.

Illalla hapankaalin kyytipoikana oli erilaisia makkaroita.
Oulaisten omilla Octoberfesteillä kuultiin perinteen mukaan myös torvimusiikkia, Torviseitsikko esiintyi juhlakansalle kahteen eri otteeseen.

Puolukkasurvos kuuluu olennaisena osana kaaliruokiin.


Törmänhovilla kaali muuttui moneksi.


Kaalikääryleet olivat päivän suosituin ruoka.

Takaisin Jutut -sivulle