Kannel raikaa Merkuriussalissa

Oulaistelaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Ida Elina musisoi täydelle salille ensi maanantaina. Kuva: Jani Laukkanen

 

Oulaisten Musiikkiviikot ovat puolessa välissä eli edessä on vielä seitsemän erilaista musiikkitilaisuutta seuraavan reilun viikon aikana. Torstaina yläkoulun musiikkiluokan lavalle nousee helsinkiläinen Vilma Alina. Nuoresta iästään huolimatta tämä laulaja on tehnyt ansiokasta uraa myös muusikkona ja lauluntekijänä. Monipuolisuudestaan tunnettu Vilma Alina on muun muassa soittanut koskettimia Robinin taustabändissä sekä säveltänyt ja sanoittanut lauluja muille artisteille. Vilma Alinan ensimmäinen single ”Hullut asuu Kallios” julkaistiin vuonna 2014 ja vuoden 2016 debyyttisoolo ”Ufoja” ylitti tuplaplatinan rajan. Viime keväänä julkaistu uusin albumi ”Tulva” sukeltaa elämän eri aihealueisiin.

Makuja ja musiikkia – illan teema vaihtelee vuosittain joko eri maiden tai Suomen eri maakuntien ruokiin ja kulttuuriin tutustumisen välillä. Tänä vuonna teemana on Saksa ja sen kulttuuriin sekä ruokaperinteeseen illan yleisöä johdattelee toimittaja, kirjailija Roman Schatz yhdessä Ryyppymäki String Bandin kanssa.
Jo usean vuoden ajan musiikkiviikkojen ohjelmistossa on ollut yhteislauluilta hiukan eri teemojen merkeissä. Sunnuntaina, isänpäivän iltana, lauletaan kaikille suomalaisille tuttuja lauluja vuosikymmenten varrelta jälleen yläkoulun musiikkiluokassa. Ilta järjestetään yhteistyössä Jokihelmen opiston kanssa ja tällä tapahtumalla juhlistetaan suomalaisen kansalaisopistotoiminnan 120-vuotisjuhlavuotta. Laulamaan johdattelee Tapani Tirilä yhdessä soitinyhtyeen kanssa.
Uuden musiikin ja kanteleen yhdistäminen on ollut jo usean vuoden ajan oulaistelaislähtöisen laulaja-lauluntekijä Ida Elinan työtä. Yhdistelmä on herättänyt laajaa mielenkiintoa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja maanantai-iltana Merkuriussalissa järjestettävä konsertti on kiinnostanut myös Ida Elinan synnyinkaupungissa, sillä konsertti on loppuunmyyty. Aiemmin päivällä Ida Elinan musiikista saavat nauttia alakoulujen oppilaat koululaiskonsertissa.

Musiikkiviikot ovat tehneet seurakunnan kanssa yhteistyötä kaikkien viikkojen ajan. Tiistai-iltana Oulaisten kirkossa esiintyy Gospel Gentlemen eli Jaakko Löytyn, Pekka Simojoen ja Petri Laaksosen muodostama trio, joiden musiikki on soinut jo vuosikymmenten ajan lastenleireiltä rippikouluihin ja kastejuhlista hautajaisiin. Monet esittäjien teoksista ovat muodostuneet klassikoiksi vuosien aikana.

Takaisin Jutut -sivulle