Kansa nautti katusählystä ja torin antimista

Katusählyä pelattiin vauhdikkaasti koko lauantaipäivän ajan.

 

Rento ja hyväntuulinen Tuoppi Pub Open -katusählytapahtuma starttasi lauantaina kello 11:00. Joukkueita paikalle oli ilmoittautunut edellisvuosien tapaan mukavasti ja finaali käytiin viiden aikoihin iltapäivällä. Parhaiten menestyivät joukkueet DGF (Dagens efter), Tuoppipub ja Gullit. Oulaistenkadun pätkä Tuopilta Rautatienkadun risteykseen oli suljettuna tapahtuman ajan. Ottelua juonsivat Pekka Ylivaikko ja Arto Hintsala.

Upean aurinkoinen ja lämmin sää oli houkutellut paikalle paljon yleisöä ja ottelua pystyi seuraamaan Tuopin terassilta, katutasosta tai katetusta katsomosta kaukalon laidalta. Ottelut kestivät 15 minuuttia kerrallaan ja sisälsivät monia vauhdikkaita käänteitä, joissa kaukalon reunatkin joutuivat koetukselle. Tuomareilla oli tarkka työ viheltää peli poikki aina tilanteen sitä vaatiessa.
Tapahtuman yhteyteen oli tänä vuonna järjestetty myös runsaasti muuta oheisohjelmaa. Perheen pienimpiä palveli pomppulinna ja jäätelöä oli saatavana useammastakin eri pisteestä.

 

Vanhojen autojen näyttely ja muu oheisohjelma kiinnostivat yleisöä.

 

Suljetulla kadunpätkällä oli liikkeellä paljon ihmisiä ja tämän kaltaiset tapahtumat ovat erittäin tervetulleita kaupunkiimme.
Silmänruokaa tarjosivat moottoripyörien ja vanhojen autojen näyttelyt. Katukirppikseltä saattoi tehdä monenlaisia löytöjä. Katukirppispöydän oli saanut tuoda päiväksi paikalle veloituksetta varaamalla paikan etukäteen R-kioskilta.
Oulaisten kadun lisäksi tapahtumatarjontaa oli torilla, ja Bergströmin kiinteistön liikkeet palvelivat yleisöä. Cafe Hilpassa oli tällä hetkellä nähtävänä Esko Vanhan runoja ja valokuvia.
Toritoimintaa on Oulaisissa haluttu kovasti kehittää viime vuosina.

 

Uusi torikoju on WetoWoima -hankkeen hallinnoima, ja sitä voi vuokrata yrityspalvelukeskuksesta.

 

Toria on haluttu tuoda paremmin esiin ja tiettäväksi, missä tori ensinnäkin sijaitsee.
Tätä varten on nyt valmistunut ensimmäinen torikoju Oulaisten työpajalla. Koju on siirrettävä ja sitä voi vuokrata yrityspalvelukeskuksesta. Tarkoituksena olisi laittaa kojuja torille enemmänkin ja muutenkin järjestellä toria toimivammaksi ja viihtyisämmäksi.
Lauantain tapahtuman aikana torilla oli paljon myyjiä ja WetoWoima -hankkeen Sirpa Nevanperä esittelemässä uutta kojua sekä hankkeen toimintaa. Jos sinulla tulee mieleen kehitettäviä asioita Oulaisissa, niin voit olla yhteydessä Sirpaan ja kertoa hulluimmatkin ideasi. Aina niistä joku voi toteutuakin.

Takaisin Jutut -sivulle