Kantatie 86:n ja Merijärventien risteysaluetta parannetaan – tulossa muun muassa liikennevalot

Kantatien 86 ja Merijärventien liittymään rakennetaan liikennevalot jakantatielle 86 lisätään liikenneportaalit.

 

Kantatien 86 ja maantien 786 (Merijärventie) liittymän parantaminen Oulaisissa on käynnistynyt. Urakassa toteutetaan kaksi kohdetta. Ensimmäinen parannuskohde sijaitsee kantatien 86 (Ylivieskantien) ja maantien 786 (Merijärventien) risteyksessä Oulaisissa. Urakan toinen kohde sijaitsee Merijärventiellä.


Kantatien 86 ja Merijärventien liittymään rakennetaan liikennevalot ja kantatielle 86 lisätään liikenneportaalit. Merijärventielle rakennetaan kääntymiskaistat ja Nesteen huoltoaseman liittymään väistötila ja pysäkki uusitaan. Nykyisten ja uusien portaalien törmäysriskiä vähennetään
korottamalla keskisaareketta ja rakentamalla kaiteita pientareille. Liittymäalueen valaistus uusitaan.  Lisäksi kantatien 86 itäpuolelle rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Merijärventie- Hussan alikulkukäytävä. Väylä liittyy etelässä rakennettavaan jalankulku- ja pyöräilyväylään ja pohjoisessa olemassa olevaan jalankulku- ja pyöräilyväylään.

Lisäksi Merijärventielle tehdään uutta jalankulku- ja pyöräilyväylää noin 620 metriä ja nykyistä väylää parannetaan 150 metriä. Myös ulkoilureittiä siirretään 160 metrin matkalla. Merijärventien valaistusta uusitaan ja sitä jatketaan Nuorisoseurantien liittymään saakka. Urakoitsijana toimii Kuljetuspolar Oy. Työt valmistuvat 30.10.2020.

Työt on aikataulutettu niin, että töitä tehdään koululaisten kesäloma-aikaan ja erityistä varovaisuutta noudattaen. Rakennustyöt tulevat vaikuttamaan alueella liikennöintiin ja vaihtoehtoisia reittejä suositellaan käytettävän mahdollisuuksien mukaan. Työt sijoittuvat pääsääntöisesti päiväsaikaan arkipäivisin.

Hankkeen urakkahinta on 664 000 euroa. Hankkeen rahoituksesta vastaavat ELY-keskus, ITM Finland sekä Oulaisten kaupunki.

Takaisin Jutut -sivulle