Karaokekerhon joulukonsertti veti Merkuriussalin täyteen

Malla Kaarlela säesti laulajia Merkuriussalin flyygelillä ja konsertissa kuultiin useita muitakin soittimia.

 

Karaokekonserttien suosio yllättää kerta toisensa jälkeen. Tämänvuotiseen Oulaisten karaokekerhon joulukonserttiin ”Sydämeni joulu” oli ennakkolippuja myyty toista sataa ja paikan päällä katsojia oli yhteensä noin 250.
Karaokessa viehättää kuulijoiden mukaan se, että esiintyjinä ovat tavalliset ihmiset. He uskaltavat mennä esiintymään omana itsenään, epätäydellisinäkin, harrastajina.

Laulut kuljettivat kuulijoita tunnelmasta toiseen. Välillä iloitsimme rytmissä kulkusten tahtiin, välillä kyynel vierähti silmäkulmasta Konstan joululaulun myötä. Uudemmista joululauluista kuulimme muun muassa kappaleen ”Mary did you know”, osittain kaksiäänisesti laulettuna. Eläytyminen ja laulujen sanoma koskettivat yleisöä, joka pääsi osallistumaan konserttiin myös muutaman yhteislaulun kautta.

Joskus karaokesta on tullut mieleen savuinen kapakka, syntetisaattorilla soitetut taustanauhat ja kornit videot. Oulaisten konsertissa tällaisesta ei ollut tietoakaan. Malla Kaarlela säesti laulajia Merkuriussalin flyygelillä ja konsertissa kuultiin useita muitakin soittimia. Esimerkiksi kappaleessa ”Avaruus” soitti Lenni Kaarlela kitaraa ja Anna-Maria Kahilainen poikkihuilua. Rytmisoittimissa musisoi Liinu Kaarlela. Ammattimaisesta äänentoistosta vastasi Raimo Siuvatti.
Malla Kaarlela haastoi kerholaiset jälleen kerran ylittämään itsensä. Lavalle tulot ja poistumiset oli tarkkaan mietitty ja niissä oli hyödynnetty koko salia. Jokainen esitys oli oma kokonaisuutensa ja mausteena oli kuorolaulua, klarinetin soittoa, harmonikkaa ja nähtiinpä esityksissä vierailemassa tonttu ja Lucia-neitokin. Lavan upeat koristelut olivat kerholaisten itsensä käsialaa aina taustalla leijailevia lumihiutaleita myöten.

Joululauluja kerholaiset olivat harjoitelleet itsenäisesti, ja varsinaista konserttia vaihtoineen oli treenattu yhdessä kahtena päivänä. Vaikea uskoa, mutta todellakin niin lyhyessä ajassa harrastajavoimin saatiin näin näyttävä kokonaisuus loihdittua. Esityksen komeaksi lopuksi kajautettiin vielä kappale ”Maa on niin kaunis” ja siirryttiin rauhallisissa tunnelmissa jatkamaan toisen adventtisunnuntain viettoa.

Takaisin Jutut -sivulle