Kari Hyytiäinen: ”Huoltorakennuksessa tulisi ehdottomasti olla omat suihkut”

Oulaisten urheilukentän remontti kestää kentän osalta ensi kesään ja huoltorakennuksen osalta syksyyn 2020 asti.

SeutuMajakka kysyi ajatuksia Oulaisten urheilukentän remontista eri valtuustoryhmien edustajilta. Kaikista jyrkimmät epäilyksensä urheilukentän nykyremonttia kohtaan esittää vasemmiston Kari Hyytiäinen.
”Huoltorakennuksessa tulisi ehdottomasti olla omat suihkut kummallekin joukkueelle sekä vessat siten, että ne ovat käytettävissä ulkoa ja sisältä, toteaa Kari Hyytiäinen”.

Hyytiäisen mielestä remonttisuunnitelmassa olisi ehdottomasti pitänyt kuunnella eri käyttäjäryhmiä. Hänen mukaansa peliä ei ole vielä pelattu.
”Kuntalakikin edellyttää, että hyvässä hallintotavassa otetaan kuntalaisten mielipiteet huomioon. Käsittääkseni valtuusto on kaupungin ylin päättävä elin, joten valtuusto voi ottaa asiaan vielä kantaa. Ei voi olla niin, että virkamiehet yksinään päättävät tällaisista asioista, muistuttaa Hyytiäinen.

Demareiden Päivi Rantaeskola oli puolestaan paikalla kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa kyseistä asiaa käsiteltiin. Hänen mukaansa kokouspöytäkirjasta selviää, että huoltorakennuksen sosiaalitilojen osalta teknisen keskuksen tulee kartoittaa mahdollisuus lisätä suihkut suunnitelmiin.
Koska wc:t tulevat yleisönkin käyttöön, on Päivi Rantaeskolan mukaan järkevää, että vessoihin on sisäänkäynti ulkoa. Remonttisuunnitelma on hänen mielestä kokonaisuudessa onnistunut. Ainoan harmituksen on luonut sosiaalisessa mediassa levinneet väärät ”tiedot” remontista. Esimerkiksi somessa esille nostettuun huoltorakennuksen piirustukseen oli merkitty kirjaimet SK. Monet luulivat tämän tarkoittavan suihkukaappia, vaikka todellisuudessa kirjainlyhenne tarkoittaa siivouskomeroa. 
”Facessa valitettavasti leviää silloin tällöin väärää informaatiota. Tämä aiheuttaa hämmennystä kuntalaisissa. Toivottavaa olisi, että lehdistö ei lähtisi mukaan moiseen vaan tarkastaisi faktat tekniseltä toimelta, Päivi Rantaeskola toivoo.”

Oulaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Pajala (kesk.) korostaa, että urheilukenttä, pesäpallokenttä ja monitoimihalli muodostavat asemakaavassa urheilualueen. Monitoimihallia voivat käyttää kaikki urheilualueen käyttäjät.
”Ilman monitoimihallia uusi sosiaalirakennus olisi pitänyt olla isompi, sanoo Kai Pajala.”
Pajala luottaa siihen, että ammattilautakunnalla eli teknisellä lautakunnalla ja valtionapuviranomaisilla on taitoa ja kokemusta urheilukentän suunnitelman teossa.
”Tietojeni mukaan käyttäjiä on kuultu useampaan otteeseen. Kaikkien lajien edustajat eivät valitettavasti ole osallistuneet tilaisuuksiin kutsuista huolimatta, harmittelee Kai Pajala.”

Perussuomalaisten Mika Antikka kertoo olleensa mukana ainakin yhdessä kentän käyttäjille järjestetyssä kuulemistilaisuudessa. Epäselväksi hänelle on kuitenkin jäänyt se, kuinka hyvin käyttäjien toiveita on oikeasti toteutettu. Antikan mukaan peruskorjaussuunnitelmiin voidaan vielä vaikuttaa, kunhan siihen löydetään jostain lisää rahaa. Kaupungin tämänhetkisen taloustilanteen huomioiden toive taitaa kuitenkin olla utopistinen.

Takaisin Jutut -sivulle