Katse Venäjän markkinoille

Heidi Hannus ja Arto Lukkari tekevät tiivistä yhteistyötä.

 

Kolme vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mutta kansainvälisten yhteyksien luomiseen se on äärettömän lyhyt aikajana.
Oulaistelainen Heidi Hannus on kuitenkin lyönyt siinä ajassa itsensä läpi Venäjän pihasuunnittelun markkinoilla.
Oulaistelainen on kovan oman aherruksen lisäksi saanut apua hyvistä kontakteista tunnetulta Arto Lukkarilta.
”Pääsin nopeasti oman alani huippunimien kanssa tekemisiin, mutta Artosta on ollut valtava apu virallisten suhteiden luomisessa.”
Hannuksen ura pihasuunnittelijana on vahvassa nosteessa. 28 vuotta kestänyt ura on nyt huomattu myös Suomen rajojen ulkopuolella.
Tällä hetkellä Hannus ahertaa Moskovassa valmistaen työtään arvostettuun kilpailuun. Samassa kaupungissa hänellä on esillä myös toinen kilpailutyö.

Hannus muistelee ensimmäistä vierailuaan Venäjälle. Hän oli yksi muiden joukossa, kun lähiseutunnista matkasi Moskovaan sekalainen ryhmä tutustumaan naapurimaan suuria markkinoita.

Monelle matkan vierailijoista idän valtavat markkinat jäivät valloittamatta, mutta Hannuksen tyyli on herättänyt ihastusta itänaapurissa muun muassa ekoloogisuuden takia.
”Venäjällä sillä ei ole aiemmin ollut kovin suurta merkitystä, mutta nyt ekoloogista ajattelutapaa aletaan arvostaa yhä enemmän. Esimerkiksi toisesta kilpailutyöstäni venäläinen yritys maksoi isot rahat, jotta se voidaan rakentaa.”
Niin ikään oulaistelainen Sonja Kukkola on piirtänyt insinöörikuvat Hannuksen elokuussa rakennettavaan kilpailutyöhön.

Hannus on saanut reilusti huomiota venäläismediassa.
”Lehtijuttuja on tehty paljon, joiden ansiosta tunnettavuus on kasvanut. Olen ollut mukana myös televisiohaastatteluissa.”
Hannuksen toiveissa on suunnittelun lisäksi tarjota tulevaisuudessa Venäjän markkinoille suomalaisia alan tuotteita.
”Venäjän markkinoilla liikkuvat isot rahat ja ihmiset ovat valmiita panostamaan puutarhoihin. Lisäksi toimin siellä vierailevana lastan puutarhakoulun opettajana. Viime vuonna olin myös yhtenä kutsuttuna pääpuhujana kansainvälisessä alan seminaarissa, jossa aiheena oli suomalaiset koulupihat. Kierrän Venäjällä myös puutarhajournalistina.”

Takaisin Jutut -sivulle