Kauneimmat joululaulut soivat nyt nonstoppina

Oulaisten kirkossa lauletaan kauneimpia joululauluja 13.12. Tilaisuuksia pidetään silloin putkeen seitsemän. Kuva: Timo Jakonen

 

Oulaisten seurakunnan järjestämä Kauneimmat joululaulut -tilaisuus kokee koronan takia muodonmuutoksen tänä jouluna. Kun vielä aikaisempina vuosina kauneimpia joululauluja on laulettu kirkon lisäksi kylillä useammassa eri tilaisuudessa, pidetään tänä jouluna ainoastaan yksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuus.
Kanttori Anna-Maria Togbenoun mukaan tilaisuus on nimeltään nonstop-joululaulupäivä, mikä tarkoittaa, että yhden päivän aikana Oulaisten kirkossa järjestetään putkeen seitsemän eri laulutilaisuutta.
”Päivä alkaa 13.12. kello 13 ensimmäisellä joululaulutilaisuudella. Yksi tilaisuus kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on aina puoli tuntia aikaa tuulettaa kirkko ja vaihtaa uusi väki sisälle”, kertoo Anna-Maria Togbenou.
Ja jotta lauluvuoroaan odottavan väen äänijänteet ja muu kroppa pysyisivät mahdollisimman pitkään lämpimänä, on kirkon edustalle pystytetty teltta, jossa on tarjolla lämmintä glögiä.
”Osallistuin viime viikolla webinaariin, jossa oli kanttoreita ympäri Suomea keskustelemassa siitä, miten kauneimmat joululaulut voidaan tänä jouluna järjestää. Tämä tapa tuntui sopivan parhaiten juuri meidän paikkakunnalle. Mahdollisesti joululaulupäivän lisäksi järjestetään myös muutama ulkoilmatilaisuus ympäri kaupunkia. Tätä mahdollisuutta selvitellään vielä”, Togbenou sanoo.

Oulaisten seurakunnan musiikkielämä voi kanttori Anna-Maria Togbenoun mukaan hyvin. Seurakunta haluaa tukea mahdollisuuksien mukaan esiintyviä taiteilijoita näinä epävakaina aikoina. Oulaisten oma puhallinorkesteri pitää konserttinsa 29.11., ja joulukuun 20. päivä esiintyvät puolestaan raahelaisen ART musiikkikoulun oppilaat Oulaisten kirkossa yhdessä opettajansa Ritva Pahkalan johdolla.
Ensi vuoden alkupuolelle suunnitellaan urkusatuesitystä, johon sadun on kirjoittanut oulaistelaislähtöinen Anna Virtanen. Sadun teemana on antirasismi. Esityksen urkumusisoinnista vastaa Anna-Maria Togbenou ja sitä on tarkoitus tarjota ensi vuonna paikallisille kouluille ja päiväkodeille.
Oulaisten kirkkokuoro pääsi esiintymään pitkästä aikaa toissa pyhänä, ja seuraavan kerran kuoron heleää äänimaailmaa voi kuulla pyhäinpäivän kahdessa erillisessä jumalanpalveluksessa.
”Päädyimme kahteen tilaisuuteen, jotta pystymme mahdollisimman turvallisesti kokoontumaan ja kaikki halukkaat pääsevät kirkkoon. Tämän lisäksi kirkkokuoro on mukana tietysti kaikissa joulun ajan tapahtumissa.”
Anna-Maria Togbenoun mukaan kirkkokuoroon mahtuu edelleen uusia laulajia ja etenkin basso- ja tenoriäänistä on pulaa. Kiireistään huolimatta on Anna-Maria Togbenou ehtinyt perustaa syksyn aikana myös uuden lapsikuoron, jossa laulajia on tällä hetkellä 13.
”Kuoro toimii projektiluontoisesti. Esiinnyimme ensimmäisen kerran perhejumalanpalveluksessa viime sunnuntaina (11.10.). Kaikki laulajat ovat ensikertalaisia kuorossa. He ovat kuitenkin olleet alusta saakka innolla mukana ja heidän kanssaan on ollut mukava tehdä hommia”, iloitsee Anna-Maria Togbenou.

Takaisin Jutut -sivulle