Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen: Tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä

Kauppiaat tarjosivat koko Villiperjantain erityisosaamistaan, tietoa, esittelyjä ja hyviä tarjouksia.

”Villiperjantai yhdistää meitä kaupunkilaisia ja virkistymme illan vaikutteista. Tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ja virkistävät sekä monipuolistaa yrityselämää”, muistutti kaupunginjohtaja Riikka Moilanen avatessaan Villiperjantain ja taiteiden yön.
”Kun käytämme paikallisten yrittäjien palveluja, siitä hyödymme kaikki”, painotti Riikka Moilanen puheessaan.
Kaupunginjohtaja muistutti myös, että kaupunkilaisten hyvinvointi, iloisuus ja myönteisyys heijastuu koko kaupunkiin hyvänä tunnelmana.
”Taiteiden yön laaja ohjelma sisällä ja ulkona, musiikki, tanssi, kirjasto, Olotila sekä Bergströmin talo takasivat kaikille jotain kiinnostavaa”, Moilanen muistutti.

Kaupunginjohtaja kiitti puheensa päätteeksi tilaisuuden järjestäjiä, ohjelman esittäjiä sekä kaikkia mukana olleita.
Kauppiaat tarjosivat koko Villinperjantain erityisosaamistaan, tietoa, esittelyjä ja hyviä tarjouksia. Esimerkiksi Urheilu Pajalassa oli kenkätapahtuma ja housujen vahausta.
Jyri Hakkarainen on Fjäll Rävenin retkeily- ja vaellusvaatteiden edustaja. Hän esittelee mielellään aina välillä vahausmahdollisuutta puuvilla- polyester kankaisille ulkoiluvaatteille.
”Tämä on 60-luvulta tuttu ja luonnonmukainen menetelmä, jonka jälkeen vaate on vettä, likaa ja tuulta hylkivä, eikä edes itikka pysty pistämään mehiläisvahatun kankaan läpi”.
Martti Törmälehto on toiminut 33 vuotta maanviljelijänä, mutta muuttanut kuusi vuotta sitten asumaan Oulaisiin. Hän on innokas urheilun seuraaja ja halusi tulla valitsemaan kunnon lenkkarit, kun entinen urheilija Riikka Sirviö valitsi asiakkaille sopivia jalkineita. Kenkähankinnan lisäksi Törmälehto aikoi mennä kuuntelemaan kaupunginjohtajan puheen ja katsomaan ilotulituksen.
Viereisessä liikkeessä lihakauppias Vesa Malkamäki valmistautui tarjoamaan Villiperjantain kunniaksi nyhtöpossua grillistä.
Malkamäen kaupan suosituin tuote on sian niskasta valmistettu herkullinen, noin kilon painava Räpylä.
”Maustan tarvittaessa Räpylän omalla mausteseoksellani, jolloin asiakas voi kotonaan siirtää lihan suoraan kuppiin ja uuniin. Räpylä paistuu 150 asteen lämmössä noin kolme tuntia ja on sitten valmis syötäväksi. Jos asiakas haluaa, niin hän voi lisätä samaan astiaan perunat ja kasvikset heti, kun lihasta on valunut kupin pohjalle sopivasti rasvaa”, neuvoi lihakaupan omistaja Vesa Malkamäki.

Tuula ja Pekka Jyrinki saivat taiteiden yössä liikkuneilta hahmoilta karkkia.


Ulla Pienihäkkinen aikoi puolestaan tutustua Villiperjantain tarjontaan lihakaupan lisäksi käymällä kukkakaupassa ja sokkarilla. Hänen mielestään on tosi hyvä, että paikkakunnalla järjestetään tapahtumia.
Olotilassa avattu Kari Lehtolan taidenäyttely kiinnosti monia. Ihmisistä oli mielenkiintoista katsoa kotikaupunkiaan kehystettynä taiteena.
Näyttelyssä oli rakennusten lisäksi myös luontoaiheisia töitä, olipa mukana työt myös Ylivieskan uudesta kirkosta.
Aki Salopuro soitti harmonikkaa ja viihdytti katulaulajana torin reunalla Bergströmin talon edessä. Yli 20 vuotta karaokea harrastanut Aimo Malberg tarttui tilaisuuteen ja tuli laulamaan yhdessä Akin kanssa.
Heidän vierestään levisi herkulliset Ruokapalvelu Helmin aterioiden tuoksut. Helmi oli nähnyt vaivaa ja tuonut monenlaisia herkkuja ihmisten ulottuville. Samalla ruokaileva suuri yleisö sai seurata esiintymislavalta hienoja esityksiä ja liikkua lähigalleriassa.
Lähes kaikki kaupungissa toimivat yhdistykset ja yhteisöt esittäytyivät illan aikana ihanista koirista puhumattakaan. Illan pimetessä taiteiden yö huipentui hienoon ilotulitukseen.

Takaisin Jutut -sivulle