Keno selätti Loton Oulaisissa

Arto Hintsala on seurannut läheltä oulaistelaisten rahapelikäyttäytymistä.

 

Oulaisten suosikkirahapeli on Keno.
Näin toteaa Oulaisten Koskikioskin yrittäjä Arto Hintsala, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus siitä, millaista rahapelikulttuuria kaupungissa harrastetaan.
”Kenon jälkeen tulee Lotto. Kolmanneksi suosituin rahapeli meillä on Eurojackpot. Vikingloton suosio on puolestaan laskenut vuosien varrella reippaasti.”
Vakio on oulaistelaisten suosikki taitopeleissä, jos vertaillaan valtakunnallista pelikäyttäytymistä.
”Myös Toton on iso meillä. Siihen selvä syy on se, että Ylivieska on lähin paikka, jossa sitä meidän lisäksi voi harrastaa. Vaikka raha-arpojen myynti nousi meillä viime vuonna, niin iso osuus se kaikesta rahapelimyynnistä ei ole. Joulu ja juhlapyhät ovat niiden kulta-aikaa.”
Hintsala nostaa esille mielenkiintoisen tilaston siitä, miksi ihmiset eivät pelaa.
”Suurin syy on tietämättömyys arvontojen sulkemisajoista ja pottien suuruuksista. Moni pelaaja myöhästyy peliyrityksessään. Kiinnostusta siis rahapeleihin löytyy.”
Internet on haukannut ison palan kivijalkamyymälöiden markkinoista myös rahapeleissä. Hintsalan mielestä seuraava koetinkivi nähdään parin vuoden päästä, jos suunniteltu lakiuudistus menee läpi.
”On tulossa radikaali muutos rahapelaamiseen. Jos laki menee läpi, tulevaisuudessa kaikkeen rahapelaamiseen pitää olla erillinen veikkauskortti. Siinä vaiheessa moni jättää varmasti kortin lunastamatta ja kivijalkamyymälöiden rahapelimyyminen laskee entuudestaan.”
Hallittu pelaaminen tuo monille piristystä päivään. Hintsalalla on uskollinen asiakaskunta, joka vierailee kioskilla rahapelien perässä, vaikka moni voisi tehdä pelirivinsä myös kotona internetissä.
”Monille pelaaminen on myös sosiaalinen tapahtuma. Rahapelaamisen ohessa vaihdetaan kuulumisia ja pohditaan maailmaa askarruttavia asioita. Eli pelaamisen ympärille on vuosien varrella tullut paljon muutakin.”

Takaisin Jutut -sivulle