Kesä

Kesällä kaikki on toisin.
Kesällä suomalaiset pyrkivät lataamaan akkunsa, jotta jaksaa taas painaltaa pimeän ajan läpi. Kesäloma on suomalaisen parasta aikaa, jota odotetaan 11 kuukautta vuodessa.
Suomalaiset hullaantuvat kesällä, sillä lyhyestä vuodenajasta pitää ottaa kaikki mahdollinen irti nopeasti.
Härmäläisten onneksi palkkatyöläisillä on hyvät edut ja se takaa pitkän loman. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ei vuosilomakäsitettä tunneta, Kiinassa duunari lomailee pari viikkoa, aivan kuten Japanissakin.

Mutta kaikissa asioissa on huonotkin puolensa. Kun suomalainen saa vapaa-aikaa käyttöönsä, siitä voi pukata lomastressiä. Eli oli töissä tai kotona – aina on jokin vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.
Lomalla pitäisi pystyä suorittamaan kaikki 11 kuukauden aikana rästiin jääneet hommat. Joten suorittamiseksi menee vapaallakin, vaikka töihin ei aamulla tarvitsekaan herätä.
Yhä useampi on myös lomalla sidoksissa töihin. Työhön liittyviä sähköposteja luetaan ja samalla ollaan kytköksissä työnantajaan. Toivottavasti tuollaiset asiat eivät kuitenkaan vaikuta loman virkistävään puoleen, sillä on selvää, että ihmisen pitää saada välillä myös levätä. Viimeisimpien tutkimusten mukaan ihmisen pitäisi saada lomailla vähintään kaksi viikkoa putkeen.

Seutumajakka jää kuukauden lomalle tämän lehden ilmestymisen jälkeen.
Toimituksessa toivotaan, että tulevan kuukauden aikana kotitalouksissa mietitään perin pohjin kuituliittymän hankkimista. Viimeistään nyt pitäisi kaikille oulaistelaisille olla selvää, että kaupunkiin tarvitaan modernit yhteydet – muuten jäämme ajastamme jälkeen.
Mukavaa kesää kaikille ja toivottavasti palaatte lehden pariin heinäkuun viimeisenä päivänä. Nauttikaa, levätkää ja olkaa stressaamatta työasioita.
Ilmestymisalueen merkittävimmät uutiset voi käydä heinäkuunkin aikana lukemassa lehden Facebook-sivuilta.

Takaisin Jutut -sivulle