Keskusta kuului ja näkyi torilla

Keskustan varapuheenjohtajaehdokas Pasi Kivisaari, kansanedustajat Hanna-Leena Mattila, Mikko Kinnunen ja Juha Pylväs sekä puheenjohtajaehdokas Petri Honkonen vierailivat lauantaina Oulaisissa.

 

Aamuvarhain lauantaina alkoi torilla alkoi kuhista, kun telttaa alettiin pystyttää ja äänentoistoa testaamaan. Grilli alkoi lämmetä ja väkeä saapui teltan luo kuin muurahaisia kysellen: joko makkarat ovat lämpimiä? Ovatko ne vieraat jo täällä?
Pian paikalle saapuisi keskustan puheenjohtajaehdokas Petri Honkonen Saarijärveltä, varapuheenjohtajaehdokas Pasi Kivisaari Seinäjoelta, alueemme kansanedustajista Hanna-Leena Mattila, Juha Pylväs sekä Mikko Kinnunen. Heitä osattiin odottaa, sillä keskusta tulee valitsemaan puolueelleen puheenjohtajan syyskuun alussa olevassa puoluekokouksessaan Oulussa. Keskustan puheenjohtajakisaan on tällä hetkellä lähtenyt mukaan neljä ehdokasta.

Kansanedustajia haastettiin erilaisilla kysymyksillä: kuinka Suomi selviää koronan jälkeisestä ajasta ja kuinka keskusta tulee toimimaan tulevaisuudessa?
”Keskustan tulee nyt keskittyä ihmisten arjen huoliin. Meidän tulee huolehtia siitä, että ihmiset pääsevät lääkäriin, rahat riittävät arjen pyörittämiseen ja siihen, että kotimaista ruokaa saadaan pöytään myös tulevaisuudessa”, Petri Honkonen kuvaili keskustan suuntaa.
Honkosen mukaan Suomi tulee selviämään koronan aiheuttamasta taantumasta vaurastumalla.

”Ei siten, että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät vaan siten, ettei kukaan jää kehityksen jälkeen ja heikoimmassa asemassa olevista huolehditaan”.
Hänen mukaansa julkinen talous tulee saada tasapainoon, jotta kaikille voidaan taata riittävät palvelut. Työllisyyttä tulisi Honkosen mukaan nostaa esimerkiksi eläkeläisten työtuloverotusta keventämällä ja yritysverotusta muuttamalla.
Varapuheenjohtajaehdokas Pasi Kivisaari katsoo keskustan lähtevän nousuun tekemisen ja kohtaamisen kautta.

”Nykymaailmassa on niin valtavasti mekastusta, joka näin keskustalaisena sattuu korviin. Meidän tulee keskustassa jatkaa maltillista arvopohjastamme kumpuavaa, ymmärrettävää ja kuuntelevaa politiikkaa”, Kivisaari totesi.
Oulaisten keskustalaiset ovat jo vuosien ajan pyrkineet saamaan rahoitusta Lehtopään kevyenliikenteenväylän rakentamiseksi. Vierailun aikana oulaistelaiset käyttivät paikalliset kansanedustajamme ajelulla Matkanivantiellä. Tie on vaarallinen, liikennettä on paljon eikä nopeusrajoituksia noudateta. Kansanedustajille annettiin mukaan tietopaketti, joka sisälsi muun muassa suunnitelman, kustannusarvion sekä faktatietoa tien vaarallisuudesta.

Takaisin Jutut -sivulle