Keveää ja läpikuultavaa – Eijan Kangas ja Leikkuu palvelee monipuolisesti

Uudet kesäkankaat ovat osittain kuin taiteilijan tekemiä akvarelleja. Kauppias Susanna Leppälä esittelee yhtä niistä.

 

Uusien verhojen hankinta on yksi kesän merkki. Läpikuultavat ja puuterin sävyiset kankaat ovat tänä kesänä muodikkaat. eijan Kankaan ja Leikkuun Susanna Leppälä kertoo, että esimerkiksi Paqunetten kankaissa on neljä suosikkilinjaa kesälle.
” Tällä hetkellä ovat muodikkaita siniset, hiekanvärit, vihreän ja koralli-lilan sävyt”, kertoo Susanna Leppälä.

Neljästä linjasta voi valita omansa. Kokonaisuuteen kuuluu, paitsi verhot, myös koristetyynyt ja sängynpeitteet, joilla saa jo luotua huoneeseen kuin huoneeseen piristävän sisustuksen. Paljon tekstiilisisustuksia tekevillä Susanna Leppälällä ja Eija Rajaniemellä on kunkin kauden kangashankintoihin kaksi päälinjaa eli edellä kerrottu tanskalainen Paquette ja Vilpolan kuosit, jotka ovat suomalaista suunnittelua. Nämä valmistuotteet ommellaan myös Suomessa. Vilpolalla on Design from Finland- ja Avainnippumerkit.
”Edellisten lisäksi ostan myös muualta kullekin kaudelle trendin mukaisia sisustuskankaita tietyn määrän”.
Susanna Leppälä on jo oppinut, että suomalainen hankkii kesäksi keveitä ja läpikuultavia verhokankaita. Makuuhuoneeseen saatetaan hankkia sen sijaan pimentävät verhot, varsinkin jos tehdään vuorotyötä. Nykyisin sisustetaan myös terasseja ja niihin hankitaan ohuita verhojakin tuomaan viihtyisyyttä. Lasitettuja parvekkeita sisustetaan nykyään myös hankkimalla sinne torkkupeittoja ja tyynyjä.

Korona-ajan yksi ilmentymä on asuntovaunujen ja -autojen sisustaminen. Molempiin hankitaan uusia tekstiilejä, verhoja, patjojen päällisiä ja tyynyjä. Monet haluavat hankintoihin myös asiantuntija-apua kangaskaupasta.
”Tekstiilien yhteensopivuutta halutaan varmistaa, varsinkin kun kyseessä on niin pienet tilat. Niihin sisustus vaikuttaa joko avartavasti tai tilaa entisestään pienentäen. Tämä pitää ottaa huomioon asuntoautoihin ja -vaunuihin uutta hankittaessa”.
Susanna Leppälä huomauttaa, että hän auttaa vain silloin, kun asiakas haluaa sisustusapua. Pyydettäessä hän lupaa myös neuvoja esimerkiksi asuntoautojen ja -vaunujen patjakankaiden valintaan niin, että ne ovat kulutuksen kestäviä ja helppohoitoisia.
Koronan mukana kotona olo on myös lisääntynyt ja se on huomattu myös kangaskaupassa.
”Asiakkaat saattavat kaivata piristystä kotiin tai haluavat panostaa sisustukseen niin, että vaihtoon tulevat verhojen lisäksi tyynyt ja torkkupeitot sekä sängynpeitteet. Näiden lisäksi tehdään myös pienempiä hankintoja, jolloin ostetaan pelkät uudet tyynyt penkkien päälle tai tuoleihin ommellaan uudet päälliset”.

”Emme ole muuttaneet aukioloaikojamme koronan takia. Olemme lähes ainoa kangaskauppa Oulun ja Kokkolan välillä. Maakunnasta tulevat asiakkaat eivät todellakaan tiedä, mikä meidän aukiolomme silloin on, jos menemme aukioloaikaa rukkaamaan”, kauppias tietää.
Susanna Leppälä harmittelee myös viime vuosina tapahtunutta kangaskauppojen katoa.
”On todella ikävä, että ihmiset joutuvat ajamaan pitkiäkin matkoja saadakseen oikean väristä lankaa, ompeluneuloja tai vetoketjuja, sillä niiden valikoima on nykyään useissa marketeissa ja kaupoissa lähes olematon”.
Susanna Leppälä kertoo, että heillä ommellaan myös laskosverhot ja palvelu kattaa joka verhokiskojen ja -tankojen myynnin sekä verhojen paikalleen asentamisen.
”Voin kertoa, että kansalaisopiston piirit näkyvät yleensä meilläkin, jos opiskelussa on ollut verhoilua tai vaatteiden ompelua”, kauppias kertoo.
Eijan Leikkuun ja Kankaan kotivisut on äskettäin uudistettu. Niiden myötä myös nettikauppa on vilkastunut.

Kaisa Hietala

Takaisin Jutut -sivulle