Kivisenkangas houkuttelee eniten yrittäjiä

Kivisenkankaan teollisuusalue kiinnostaa yrittäjiä etenkin sen hyvän logistisen sijaintinsa vuoksi.

 

Oulaisten kaupungin vapaana olevat yritystontit ovat herättäneet kiinnostusta, kertoo kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari Oulaisten Yrityspalvelukeskuksesta. Tarjolla on kaikkiaan 40 yritystonttia, joista puolet sijaitsee uusien teollisuusteiden varsilla.
”Markkinointi on vasta aloitettu, joten varsinaiseen kaupantekoon ei ole vielä päästy. Mutta katsomassa on käyty, toteaa Jarmo Soinsaari.”
Soinsaaren mukaan erityisen houkutteleviksi tällä hetkellä uudella teollisuusalueella sijaitsevat tontit tekee se, että yrittäjä pääsee lohkomaan ne halutun kokoiseksi. Sen sijaan vanhemmilla teollisuusalueilla tarjolla vain yksittäisiä tontteja.
Jarmo Soinsaari paljastaa, että tällä hetkellä yritystontit kiinnostavat hyvin laaja-alaista joukkoa eri elinkeinoelämän toimijoista. Yhtä merkittävän suurta toimijaa Soinsaaren mukaan ei ole Oulaisiin ainakaan juuri tällä hetkellä tulossa.

Ehdottomasti suosituin tarjolla olevista tonttialueista on Kivisenkangas. Jarmo Soinsaaren mukaan paikka on logistisesti katsottuna paraatipaikalla ja lisäksi kaikki keskustan palvelut ovat lähellä. Soinsaaren mukaan Oulaisista saa tällä hetkellä oman yritystontin edullisesti siihen nähden, kuinka hyvien liikenneyhteyksien ja maapohjien päällä tontit sijaitsevat.
Jarmo Soinsaaren mukaan yrityksen päätös aloittaa toimintansa juuri Oulaisissa on kiinni monesta eri tekijästä. Esimerkiksi siitä, miten hyvin alueelta löytyy juuri kyseisen yrityksen tarvitsemaa työvoimaa ja koulutusvaihtoehtoja.
”Eikä pelkkä hyvä tonttipaikkakaan riitä, vaan ympärillä pitää olla myös muita yrityksiä, joiden kanssa voi tehdä yhteistyötä, Soinsaari muistuttaa.”

Takaisin Jutut -sivulle