Kivuttomasti hammaslääkäriin

Hammaslääkäri Paula Korkala (vas.) avasi Oulaisiin uuden hammaslääkäriaseman. Hänen mukaansa heille on tärkeää hoitaa asiakkaita kivuttomasti. ”Puuduttaminen on kaiken a ja o, ja se, että hampaat saadaan hoidettua kivuttomasti”, hän toteaa. Vieressä suuhygienisti Anu Kyllönen.

 

Uusi hammaslääkäriasema, Oulaisten Hammas avasi ovensa lokakuun alussa Oulaistenkatu 37:ssä.
Hammaslääkäri Paula Korkala on tyytyväinen kolmen ensimmäisen viikon sujumiseen.
”Hyvin on toiminta alkanut. Asiakkaita on tullut Oulaisista ja kauempaakin”, hymyilee Paula Korkala.
Paula Korkala ehti työskennellä 10 vuotta Lääkärikeskus Sykkeen palveluksessa, ennen kuin hän rohkaistui perustamaan kaupunkiin oman hammaslääkäriasemansa.
”Olen tässä ehtinyt jo pitempään etsiä Oulaisista sopivia tiloja. Kesällä oikeastaan tein lopullisen ratkaisun ja pistin oman vastaanoton pystyyn. Aika vähällä remontilla lopulta selvisimme”, iloitsee Paula Korkala.

Sykkeestä Paula Korkalan mukaan tarttui jo ennestään tuttu suuhygienisti, Anu Kyllönen. Hän kertoo tehneensä vuosien mittaan töitä useiden hammaslääkärien kanssa, mutta erityisesti työskenteleminen Paula Korkalan kanssa on sujunut aina saumattomasti. Niinpä päätös Oulaisten Hampaan palvelukseen siirtymisestä oli lopulta aika helppo tehdä.
”Meillä kemiat kohtaavat aika hyvin. Se on tässä työssä tosi tärkeää”, toteaa Anu Kyllönen.

Oulaisten Hampaan palveluvalikoimaan kuuluvat kaikki tavallisimman hammaslääkäripalvelut kuten suun ja hampaiden tarkastukset, hammaskivien poistot, paikkaukset sekä hampaiden valkaisut. Viimeksi mainittua toimenpidettä varten löytyy tiloista oma valkaisulamppunsa.
”Teemme kolmea erilaista valkaisua. Lisäksi meillä käy säännöllisesti suukirurgi Eelis Rytkönen, joka tekee leikkauksellisia hampaiden poistoja sekä implanttien asennuksia”, kertoo Paula Korkala.

Vaativampia leikkauksia varten asiakkaan purukalustosta otetaan ensin kuva isolla röntgenlaitteella, jolla varmistetaan, ettei hampaiden juurten alueella ole esimerkiksi tulehdusta. Eivätkö hienot laitteet lopu vielä tähän. Tilojen alakerrassa sijaitsee nimittäin välinehuoltohuone.
Sieltä löytyy muun muassa desinfioiva pesukone, jolla kaikki potilaiden hoidossa käytettävät välineet pestään.
Lopuksi instrumentit pussitetaan steriileihin pusseihin seuraavaa käyttökertaa varten. Paula Korkala kertoo ostaneensa kaikki laitteet uusina.
Niillä aiotaankin tehdä pitkään töitä. Ainoastaan digitaalista skanneria hänen yrityksestään ei vielä löydy.
”Hienoa, kun kaikki on uutta. Se on hoitajallekin ihana tilanne. Vaikka tiedän, miten kaikki laitteet toimivat, on niissä aina omat juttunsa, jotka täytyy ensin opetella”, sanoo Anu Kyllönen.

Takaisin Jutut -sivulle