Koeasu Oulainen -kampanja käyntiin

Oulaisten kaupunki yrittää houkutella kaupunkiin uusia asukkaita tarjoamalla heille asuntoja ilmaiseksi kolmen kuukauden ajan.

 

Oulaisten Amiraalin Koeasu Oulainen -kampanja on pyörähtänyt käyntiin. Kampanjan tarkoituksena on tarjota yhtiön omistamia asuntoja kolmeksi kuukaudeksi veloituksetta asukkaille. Ajatuksena on, että ilmaisen asumisen houkuttelemina asukkaat jäisivät Oulaisiin asumaan ja olisivat vuoden lopussa 31.12. kaupungissa kirjoilla. Tällä tavoitellaan sitä, että muuttaneiden henkilöiden verotulot ja valtionosuudet tulisivat kaupungille.
Elinkeino- ja kehitysjohtaja Jarmo Soinsaaren mukaan kampanja käynnistyi maanantaina sosiaalisessa mediassa ja sai heti huomiota osakseen. Hän muistuttaa, että samantyyppisiä kampanjoita on tehty muillakin paikkakunnilla. Esimerkkeinä Pöytyä ja Iisalmi. Niistä saatu palaute on ollut pääosin positiivista.
”Oulainen on muuttotappiopaikkakunta, joten uusia työkaluja asukkaiden houkuttelemiseksi kannattaa kokeilla. Tällä kampanjalla halutaan tiedostaa ihmisille, kuinka hyvä palvelutarjonta meillä täällä Oulaisissa on. Nyt on hyvä mahdollisuus tutkia paikkakunnan kaupalliset palvelut, uimahallit ja elokuvateatterit”, kehuu Jarmo Soinsaari.

Soinsaaren mukaan Oulaisten Amiraalilla on tarjolla hyvä määrä erikokoisia asuntoja, aina reilun 80 neliön saunallisista rivitalohuoneistoista kerrostaloyksiöihin. Ne sopivat hyvin niin opiskelijoille, työssäkäyville lapsiperheille kuin eläkeläisillekin. Jarmo Soinsaari muistuttaa, että koeasumisjakson päätyttyä asukkailla on mahdollisuus jäädä asumaan Oulaisten Amiraalin asuntoon tai katsoa vapailta markkinoilta uusi kohde.
”Toivotaan, että ne ihmiset, jotka tulevat tämän kampanjan kautta asumaan Oulaisiin, jäävät myös tänne pidemmäksi aikaa. Luulen, että tämä kampanja tulee kiinnostamaan kaikentyyppisiä ihmisiä. Yhteydenottoja on jo tullut”.
Jarmo Soinsaari uskoo, että maalaiskuntien vetovoima on noussut aivan eri tasolle koronakriisin aikana. Monet etsivät tällä hetkellä rauhallista paikkaa esimerkiksi etätöiden tekemiseen.
”Aiomme panostaa etätyömahdollisuuksien tarjoamiseen. Meiltä löytyvät jo hyvät tietoliikenne- ja kulkuyhteydet”, mainostaa Jarmo Soinsaari.

Takaisin Jutut -sivulle