Kohta on valmista

Oulaisten kirkon remontti alkaa olla loppusuoralla. Pääurakoitsijana remontissa toiminut Raahen Rakennuspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Juha Sippala kertoo, että paanutyöt kirkon katolla alkavat olla valmiina tämän kuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että syyskuun alkupuolella kirkon päällä ollutta sääsuojaa päästään jo purkamaan.
”Työt ovat edenneet aikataulun mukaan. Ainahan tällaisissa vanhoissa rakennuksissa tulee eteen jonkin verran lahokorjauksia, mutta tässä kohteessa niitä tuli yllättävän vähän, kun ottaa huomioon, kuinka vanha tämä kirkko on”.

Oulaisten kirkon remontti on ollut laajuudeltaan varsin suuri. Katolta on purettu vanhaa pärepaanua pois ja asennettu uutta tilalle. Kirkon kaikki yläpohjan eristykset on vaihdettu uusiin ja ullakolle on tehty uudet kulkusillat. Tornin julkisivun puupaneelit on uusittu osittain ja niille tehdään parhaillaan pintakäsittelyä.
”Sitten myös luukkujen kunnostus ja uusiminen on käynnissä ja kirkon sisäpuolella on tehty sähkötöitä. Niiden huoltomaalaukset ovat vielä tekemättä”.

Oulaisten kirkon remontointi ei ole Raahen Rakennuspalvelulle ensimmäinen laatuaan. Juha Sippala kertoo, että takana on jo puolenkymmentä kirkossa tehtyä peruskorjausta.
”Totta kai kirkot ja remonttien laajuudet ovat aina erilaisia, mutta ihan suunnitelmien mukaan toteutus on tässä kohteessa mennyt”.

Kesäkuussa Oulaisissakin riehunut Paula-myrsky katkoi puita muun muassa kirkon ympäristössä. Sen sijaan kirkon yllä ollut sääsuoja pysyi täysin vahingoittumattomana. Juha Sippala naureskeleekin tämän olleen ihan hyvä referenssi yritykselle.

Oulaisten seurakunnan Mervi Heikkilä-Matinlauri toteaa, että tilaajan puolelta remonttiin ollaan myös oikein tyytyväisiä.
”Tämä on ollut yllättävän hyvä ja mutkaton projekti. Suunnittelijat ja tekijät ovat tehneet hyvää yhteistyötä, eikä ongelmia ole ilmennyt. Remontti on edennyt aikataulussa ja kustannusarvio näyttää olevan riittävä näillä näkymin. Mitään yllätyksiä sieltä ei enää pitäisi tullakaan”.

Takaisin Jutut -sivulle