Kolareiden täyttämä perjantai Jokilaaksoissa

 

Jokilaaksojen kenttäjohdon alueella tapahtui perjantain aikana lukuisia kolareita. 

 

Oulaisissa sattui Haapavedentiellä pienen tien risteyksessä kahden auton kolari perjantaina aamulla kello 10. Yhteentörmäys syntyi, kun autoilijoista toinen tuli kolmion takaa toisen auton kylkeen. Onnettomuudessa selvittiin kuitenkin onneksi peltivaurioilla. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kalajoen Rautiossa Kevarintiellä oli polkupyöräilijän ja moottoripyörän välinen kolari kello 11.20. Alakouluikäinen tyttö oli lähtenyt ylittämään tietä varomattomasti, ja moottoripyöräilijä oli estääkseen törmäyksen tehnyt lukkojarrutuksen ja liukunut kyljellään keilaten pyöräilijän mukaansa. Moottoripyöräilijä, kyytiläinen ja polkupyöräilijä olivat ajautuneet kaikki ojan pohjalle. Osalliset loukkaantuivat onneksi vain lievästi. Tyttö käytti polkupyöräkypärää.

Kalajoella Oulaistentiellä sattui kello 16 jälkeen peräänajo, jossa edellä menneeseen autoon tuli joku vika kesken ajon. Tämän johdosta auto pysähtyi itsestään ja takaa tullut törmäsi siihen. Vauriot olivat kohtuulliset. Tapaus oli tapaturma eikä poliisi tutki sitä enempää.

Vakavin kolari oli kello 11.30 Alavieskassa Kalajoentiellä, jossa paikkakuntalainen keski-ikäinen mies kääntyi Puurakenteentien risteyksessä yllättäin vasemmalle suoraan takaa tulleen ulkopaikkakuntalaisen kuljettaman matkailuauton eteen. Voimakkaasta jarrutuksesta ja väistöliikkeestä huolimatta matkailuauto törmäsi pyöräilijään, joka lensi päistikkaa tiehen. Pyöräilijä loukkaantui alustavien tietojen mukaan vakavasti muun muassa alaraajoihin ja päähän ja hänet toimitettiin lääkärihelikopterilla OYS:aan. Pyöräilijä ei käyttänyt polkupyöräkypärää. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Takaisin Jutut -sivulle