Kolumni: Kummallisia selityksiä

Korona täyttää edelleen tiedotuksen. Tavallinen pulliainen on suuri kysymysmerkki tämän kaiken keskellä ja pohtii tykönään monenlaisia vaihtoehtoja asian tiimoilta. Esimerkiksi ensin luvataan rokottaa tasapuolisesti koko maa mutta, kun Helsinki jyrähtää, niin hallitus vapisee ja toimii muutamien kokousten jälkeen nöyrästi pääkaupunkiseudun vaatimusten mukaan. Kiltti muu Suomi, joka toimii nöyrästi THL:n ja valtiovallan ohjeiden mukaan saa jäädä odottelemaan rokotusvuoroaan.
Minulta ei tipu tähän ymmärrystä!
Kun viime vuonna kantautui Norjasta tietoja tietyn koronarokotuksen saaneiden iäkkäämpien naisten kuolemista. Asiaa selitettiin, että he olisivat kuolleet jo muutoinkin, kun heillä oli jo muitakin sairauksia.
No, niinhän kuolee meistä jokainen, jos ei nuorena, niin vahana.
Rokotuksen saaminen johonkin epidemiaan on kuitenkin tähän asti mielestäni tarkoittanut viime kädessä suojaamista vaikealta sairastumiselta, jopa kuolemalta.
Kummallista.
Kun riskiryhmään kuuluva nuori mies kiidätettiin tietyn koronarokotuksen jälkeen keskussairaalaan alaruumiin mentyä tunnottomaksi, niin hänelle sanottiin, että vastaavanlainen reaktio olisi voinut tapahtua, vaikka jäykkäkouristusrokotuksesta.
Kummallista. Onko näin muuten koskaan käynyt?
Totuuden nimissä on sanottava, että suurin osa koronaan ehkäisyyn saaduista rokotuksista ei ole aiheuttanut minkäänlaisia sivuvaikutuksia.
Suurin ongelma on edelleen rokotusaineen saatavuus tai paremminkin, että niitä ei saada riittävän nopeasti, eikä riittävän paljon.
Minä haluaisin saada Novartsin koronarokotteen. Uuden Suomen mukaan sen vaikuttavuus on 95,60, britannialaista muunnosta vastaan 89,30 ja vielä afrikkalaistakin muunnosta vastaan vaikuttavuus on 49,40! Kuitenkaan kukaan minulle vastanneista ei ole kuullutkaan, että Novartsin kehittämää rokotetta olisi ollut tarjolla Pohjois-Suomessa saatikka Lapissa.
Kummallista.
Edelleen Uutta Suomea lainaten (24.3.2021) sen nettilehdessä oli kuva kiinalaisesta tutkimuskeskuksesta Wuhanissa, josta muun muassa saksalainen professori olettaa koronan saattaneen karata maailmalle.
Suomalainenkin tutkija pitää lehden mukaan väitettä mahdollisena.
Kuvassa vartija yrittää tiitterästi estää rakennuksen valokuvaamista.
Ei siis välttämättä ajatellakaan totuutena, että korona olisi lähtenyt maailmalle villilintujen teurastamosta, kuten on kerrottu.
Kummallista.
Näyttää siis siltä, että kukaan ei varmuudella vielä tiedä, miten kiinalaiset saivat koronan aikaiseksi.

Kaisa Hietala

Takaisin Jutut -sivulle