Kolumni: Onnellisten tähtien alla on hauska haaveilla

Päätin antaa mahdollisuuksia. Itselleni. Siten, etten ole unelmieni toteutumisen ensimmäinen este. Tämä on johtanut vähitellen ajattelutapani muutokseen. Opettelen ymmärtämään, pyytämään anteeksi ja tukemaan toisia. Minulle se tärkein ja innostavin aihe ei välttämättä ole sitä muille. Ja toisinpäin. Mutta erimielisyys se vasta kiinnostavaa onkin!

Podcast, äänikirja, hautuumaaäppi, yhdennaisen orkesteri, biisien tekeminen, viidenkilometrinjuoksu: henkilökohtaisia haaveitani ja ideoita, joista osa on jo muotoutunut eteenpäin heitettäviksi palloiksi. Syystä että en vain haaveile vaan myös toimin.
Tuotteistaminen, kotisivut, markkinointi: lyhyen aikavälin työsuunnitelmia, joita vauhdittamaan kosmos lähetti messengerin kautta vanhan tutun; treffasimme ja asiat etenevät!

”Tapahtumat ovat paikkakunnan sielu”-ajatus on lainattu ties keltä, mutta sitä seuraten olen tutustunut huippuihin tyyppeihin ja päässyt suunnittelemaan mahtavia juttuja Oulaisiin. Tämä kuulunee osastoon ”yhteisöllisiä haaveita”? Esimerkkeinä ensi lauantain Me-, You-, We2-tappaus, 25.2. Cafe Hilpan Pahoinvointi-ilta: keskustelua päihteistä sekä 7.-8.3. Piipsjärvi24h. Kaikki nämä ovat talkoilla toteutettavia ja ensimmäisiä laatuaan. Viimeisinpään lupasin rakentaa jääsaunan (hetken mielijohteesta tietenkin, koska ”musta vaan tuntu että se voi onnistua”), ettei Hannun loistava idea jäisi idean asteelle. Taitaa jäädä. Vai voisitko Sinä auttaa?

On sunnuntai-aamu. Olen kirjoittanut kolme liuskaa, joka pitäisi tiivistää kolumniksi. Mieheni katsoo töllöttimestä pesäpalloa, ja kun kotiutuskisa loppuu, lähdemme tuonne räntävesivanhamummosateeseen puuhommiin. Because we are worth it. Sähköpostiini tuli tieto siitä, että tähtikartan perusteella en tänään pääse tavoitteisiin vaan on keskityttävä prosessiin ja nautittava siitä. Onneksi 17.2. alkaa 12-vuoden menestysjakso! Minun on vain tartuttava tilaisuuksiin. Kävi helpoksi, elämä.
Olen aina naureskellut haihattelijasysterilleni, joka kuukirjasta tarkistelee istutus-, siivous- ja muille toiminnoille otollisimpia hetkiä. Ja nyt hurahdin tutkimaan tähtikarttaani Tiina Piilolan romaanien innoittamana. Ne löytyvät kotiseutuni-hyllystä. Suosittelen.

Elina Piippo

Takaisin Jutut -sivulle