Kolumni: Valinnan vaikeus

On hienoa aloittaa taas uusi harrastus: kirjoittaminen kolumnien muodossa.
Kiitos, Jussi, sinulle tästä mahdollisuudesta. On niin monta juttua, jotka haluan jakaa kanssanne! Mikähän olisi nyt ajankohtaisinta..
Tätä kirjoittaessa on upea keli, +29,5 astetta varjossa ja lämpenee. Lehden ilmestyessä se on ennusteiden mukaan noin 15 astetta vähemmän. Silloin olemme systerini kanssa pyöräilemässä jossain päin kaunista Suomeamme kaikenkelin kamppeet mukaan pakattuina.
Olosuhteet vaihtelevat ja siihen on meidän varauduttava pyöräillessä ja elämässä, silti rohkeasti ja avoimesti uuteen suhtautuen.
Haluaisin kirjoittaa Hailuoto teatterifestivaalista, jonne teen juuri lähtöä. Se järjestetään joka heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, nyt jo 13. kerran.
”Näyttelen” siellä itseäni. Ainakin kuusi repliikkiäkin on! Tuuraan Ville Natusta. Sokrateen testamentti esitetään siellä aina: ”Tämä esitysklassikko kulkee ohjelmistossa festivaalin hamaan loppuun asti”, kuten infossa sanotaan.

Kananmunista tulisi loistava kolumni myös. Kuinka hedelmöittäminen tapahtuu ja kuinka kauan voi tulla tipuja, jos kukkoa ei ole mailla eikä halmeilla?
Retkipyöräilystä apu polvivaivoihin. Kirjastoautosta matkailuautoksi. Ruohon kasvattamisen ja leikkaamisen turhuus, lyhyt oppimäärä. Tomaatit siemenestä hedelmäksi: älä tee näin.
Harrastajateatteri: terapiaa vai taidetta? Avantouintia arkeen. Murrosikäisen ruokailu/ruokottomuus. Inspiraation energia: mistä se tulee, voiko sen uudelleenkohdistaa esimerkiksi hajulukkojen puhdistamiseen tai ikkunanpesuun, minne se menee?
Huono kuulo: valinta, vika korvissa vai niiden välissä. Puulämmitys. Sivistyssanojen käyttö kunnallispolitiikassa. Sarjoittainen päänsärky. (Huom. kaksi edellistä eivät liity toisiinsa.) Mopojen vakuuttaminen, varmenteen teko ja tieliikenteestä poisto. Venyttelemättömyyden seuraukset. Parittomat ”roksit”.

Siinäpä muutamia aiheita, joissa koen olevani lähes asiantuntija. Ne odottavat pääsyänsä tarkemman tutkistelun ja pohtimisen kohteeksi.
Voisitko sinä valita seuraavan aiheen?
Ps. Vielä tänään voit tilata kuituliittymän halavalla. Käypä netisä täyttämäsä lomake. Niin minäki tein. Ja oon sentään ”viksu ihiminen”!

Elina Piippo

Takaisin Jutut -sivulle