Kovin tavoittein sarjakauteen

Oulaisten Huiman naiset taipuivat viime sunnuntaina Keski-Pohjanmaan cupin finaalissa Ylivieskan Kuulalle. Revanssin paikka on kuitenkin jo 24.6., jolloin oulaistelaiset matkustavat Kuulan vieraaksi suomensarjan avauspeliin.

 

Suomensarjaan valmistautuvan Oulaisten Huiman naisista ei ollut aivan ottamaan kotiturnauksen voittoa viime sunnuntaina.

 Loppuottelussa vastaan tullut paikallisvastustaja Ylivieskan Kuula oli vielä tällä kertaa piirun verran oulaistelaisia etevämpi.

”Pelit sujuivat turnauksessa periaatteessa hyvin, mutta tulos ei ollut ihan se mitä haimme. Oli meilläkin finaalissa omat hetkemme, mutta emme käyttäneet niitä vain hyväksemme”, kertoo Huiman naisten pelinjohtaja Jari Ylipahkala.

Huiman otteista näkyi läpi turnauksen se, että vielä oli meneillään taktiikoiden ja lyöntijärjestysten kokeiluvaihe. Ensi sunnuntaina joukkue pelaa seuraavan harjoitusturnauksen kotona Kannusta vastaan ja siinä pelivastuuta annetaan erityisesti joukkueen nuoriso-osastolle.

Jari Ylipahkalan mukaan OuHun materiaali on suomensarjaan riittävän vahva. Pelaajistoa on jopa vara kierrättää kauden aikana. Joukkueen runko pysyi viime kaudesta hyvin kasassa.

”Suurin osa on samoja pelaajia. Pari junnua tuli lisää”.

Ainakin yhdellä osa-alueella joukkue on varmasti viime kautta edellä, nimittäin fysiikassa. Muuten Jari Ylipahkala kuvailee ryhmäänsä lyöntivoimaiseksi ja taktisesti älykkääksi joukkueeksi. Pelinjohtajan mukaan OuHu tulee taitelemaan tälläkin kaudella oman lohkonsa ykkössijasta yhdessä Ylivieskan Kuulan kanssa. Karsintapelit ykköseen eivät ole nytkään kaukana.

”Olemme yhdesti niitä pelejä harjoitelleet ja nyt meillä on paikka ottaa se viimeinen voitto”, Ylipahkala uskoo.

Koronavirus hankaloitti myös pesäpalloilijoiden harjoitusarkea. Varsinkin Oulaisissa, jossa kaupunki sulki kaikkien liikuntapaikkojen ovet.

”Tytöt, joilla on oma lyöntiverkkoa kotona, pystyivät harjoittelemaan siinä, mutta muuten jouduimme käymään muiden paikkakuntien kentillä. Se toi vähän ylimääräistä päänvaivaa. Mutta loppujen lopuksi totuushan on, että kyllä se kaikki työ tehdään jo talvella. Juoksut ja fysiikka on pystytty hoitamaan itsenäisesti tai pienryhmissä”, Jari Ylipahkala korostaa.

Oulaisten Huiman naiset hiovat pelikuntoaan ensi sunnuntaina Kannusta vastaan. Ottelu alkaa Oulaisten pesäpallokentällä kello 17.30. Itse asiaan eli suomensarjan peleihin päästään puolestaan käsiksi 24.6. Silloin OuHu iskee heti yhteen paikallisvastustajansa Ylivieskan Kuulan kanssa Ylivieskassa.

 

Takaisin Jutut -sivulle