Kristillinen pääsiäinen Japanissa

Lasten kanssa pääsiäisen ilosanoma vahvistuu tekemisen kautta. Herkulliset leivonnaiset ja keitettyjen kananmunien koristelu ilahduttaa.

 

Suomi-kirkon seurakunnassa pääsiäiseen on valmistauduttu jo monen vuoden ajan toteuttamalla samaa ohjelmaa. Palmusunnuntaina olemme järjestäneet Via Dolorosa -tapahtuman jumalanpalveluksen jälkeen. Tämän kautta hiljaisen viikon tapahtumat Jeesuksen kärsimystiestä jäävät mieleen. Musiikki ja Raamatun kohdat puhuttelevat ja hiljentävät mielen. Kuulijoilta tullut palaute on ollut positiivista.
”Jos olisin tiennyt esityksen olevan näin koskettava ja korkeatasoinen, olisi pitänyt tuoda paljon kuulijoita mukanani”, eräs osallistuja kommentoi.
Pitkänperjantain iltajumalanpalveluksessa olemme koolla pienellä joukolla johtuen normaalista työpäivästä. Alttari on tyhjä kukista ja kynttilöistä. Jumalanpalvelus ilman urkumusiikkia konkretisoi synkän päivän sanomaa.
Pääsiäisen tapahtumista on tärkeää välittää lapsille. He kuulevat pääsiäisviikon ja pääsiäisen sanomasta lauantain lasten ruokapiirin hartaudessa. Lasten kanssa pääsiäisen ilosanoma vahvistuu tekemisen kautta. Herkulliset leivonnaiset ja keitettyjen kananmunien koristelu ilahduttaa. Kananmuna upotettaan kiehuvaan veteen ja ympärille laitettu koristenauha liimautuu kananmunan pintaan kiinni. Silloin kuuluu riemunkiljahduksia ja kauniit kananmunat välittävät pääsiäisen sanomaa kotiinkin saakka.

Pääsiäinen on suuri seurakunnan juhlapäivä. Ehtoollisjumalanpalvelukseen kokoontuu yleensä paljon väkeä, virsilaulanta on voimakasta ja Jeesuksen ylösnousemuksesta välittyy ilo. Jumalanpalveluksen jälkeen pääsiäisjuhla jatkuu pitkään kirkolla.
Eräs seurakuntalainen jakaa ajatuksia lähettäen terveiset Suomeen.
”Pääsiäisenä kokoonnumme kaikki veljet ja sisaret Suomi-kirkolla ehtoollisjumalanpalvelukseen. Sen jälkeen pöytä täyttyy jokaisen mukanaan tuomista ruuista. Nautimme yhdessäolosta, musiikkiesityksistä ja puheista ja yhteisestä ruokailusta.
Tänäkin vuonna pääsiäinen tulee kuten ennen, mutta maailmalla vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi emme voi kokoontua kirkolle ja jakaa pääsiäisen iloa nyt jo toisen kerran. Epidemia pysäytti monet tapahtumat koko maailmalla, mutta kasvit kasvavat ja kukat kukkivat toinen toisensa jälkeen. Se tapahtuu siinä järjestyksessä, jonka Jumala säätää.
”En voi silmilläni nähdä Jumalan olemusta, mutta näen Hänen antamat kirkkaat aurinkoiset päivät ja saan nähdä luonnossa Jumalan antavan kasvun. Jumala on osoittanut meille hyvän tahtonsa paitsi luonnon myös Jeesuksen sovitustyön kautta. Kaikesta tästä olen kiitollinen Jumalalle.”
Toivotamme koko Suomi-kirkon seurakuntana Siunattua Pääsiäisjuhlaa!

Päivi ja Hiroaki Yoshimura,
Oulaisten seurakunnan nimikkolähetit

Takaisin Jutut -sivulle