Lapset ja nuoret kulttuurin kimppuun

Oulaisten kulttuuritoimi on koonnut yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa lasten ja nuorten kulttuuriviikon ohjelman vapun juhlintaan huipentuvalle viikolle. Ohjelmistossa on erilaisia taide- ja kulttuurimuotoja, joita tuodaan näkyväksi työpajojen, näyttelyiden ja esitysten kautta.

Virtuaalisen ohjelmiston kautta Lasten ja nuorten kulttuuriviikko ulottuu tänä vuonna myös koulunpenkeille ja kotisohville: Oulaisten MLL kannustaa kuvaamaan järjestämällä virtuaalisen valokuvanäyttelyn. Jokilaaksojen Musiikkiopiston uunituoreet soitinesittelyvideot ovat kaikkien nähtävillä opiston nettisivuilla. Päiväkotilaiset pääsevät nauttimaan Taikuri Timo Tiikkaisen striimatusta esityksestä ja kirjaston järjestämässä tapahtumassa lastenkirjailija Siri Kolu vierailee kouluilla virtuaalisesti.

Uimahallilla on mahdollista pelata omatoimisesti vesiliikunta-aiheista bingoa. Lisäksi talviturkin heittämistä käsitellään kuvataiteen keinoin piirustusnäyttelyn muodossa. Nuoppiksella voi muun muassa heittää hyvästit perfektionismille improtyöpajassa, tutustua Sampen sarjakuvakokoelmaan ja kokeilla seinämaalausta.

Eri taidemuotoihin sanataiteesta eläytymiseen on mahdollista päästä tutustumaan alojensa erikoisosaajien innostamana. Työpajoissa päästään muun muassa vuolemaan puuta, unelmoimaan sekä virkkaamaan. Esimerkiksi Oulaisten Työpajalla yhteystyössä Woimaa tulevaisuuteen-hankkeen kanssa järjestettävässä työpajassa vuolemisen saloihin johdattelee paikallinen puukorutaiteilija Pitja Simi Pitu Woodellerysta. Bergströmin talon yläkerrasta käsin kansainvälisesti toimiva hevostaiteilija Jonas Vuorma raottaa studionsa ovet tarjotessaan ohjelmistoon Schleich-hevosen kustomointityöpajan. Työpajat ovat avoimia pienille ryhmille ennakkovarauksesta.

Lasten ja nuorten kulttuuriviikko huipentuu vappulauantaihin. Puolen päivän aikaan tapahtuu useammassa pisteessä keskustan tuntumassa. Kirjaston kupeessa Rapupoika lakitetaan, torilla Ellu-pelle myy hattaraa ja nuorisoseura makkaraa. Herkkuja saa myös Koskikioskilta ja Cafe Hilpasta.

Väinölänpuistossa on vapaamuotoinen Cosplay- ja Fursuit-harrastajien miitti, jonka aikana pukeutuneiden hahmojen on mahdollisuus päästä Oulaisten kamerakerho Valovoiman taitavien kuvaajien ikuistamaksi. Puistossa on esillä myös oulaistelaisten nuorten cosplay-teemainen pop-up-näyttely.

Vappuna on mahdollisuus päästä tutustumaan myös KoronaGalleriassa ja Penttilässä esillä oleviin taidenäyttelyihin.

Viikon aikana luvassa on myös ohjelmaa, jonka myötä rakentuu yhteisöllisiä taideteoksia.

Takaisin Jutut -sivulle