Liikunnan harrastaminen ei katso ikää

Kohta 87 vuotta täyttävä Eila Laulumaa näyttää nuoremmilleen mallia, miten pesäpalloa lyödään. Syöttäjänä toimii Sauli Lehtikangas.

Oulaisten uusittu urheilukenttä toimi estradina, kun Oulaisten alueen ikäihmiset kokoontuivat torstaina ikäihmisten ulkoliikuntatapahtumaan. Vaikka taivas näytti koko tapahtuman ajan uhkaavan tummalta, päästiin tapahtuma pitämään hyvän sään vallitessa.

Lajeina olivat frisbeegolf, puristusvoima- ja tasapainotestaus, pesäpallon lyönti, puhallustikka, kettinginheitto, kuulantyöntö sekä kuuden minuutin kävelytesti. Ylipäätään tapahtumaan oli valittu hyvin matalan kynnyksen lajeja, joita kaikki ikäihmiset pystyivät kokeilemaan ilman turhaa rimakauhua.

Yksi päivän lajeihin osallistunut oli Eila Laulumaa, joka jysäytti pesäpalloa Sauli Lehtikankaan syötöstä kuin nuorempi pesäpalloilija ikään.

”Mukavaa on ollut. Eikä vettäkään ole satanut”, iloitsi Eila Laulumaa suorituksensa jälkeen.

Sitä Eila Laulumaa hieman tapahtumassa harmitteli, ettei hän löytänyt kentältä yhtään tuttua kasvoa. Laulumaan tytär kuitenkin muistutti, että suurin osa paikalle tulleista ihmisistä oli 60-70 vuoden ikäisiä, kun Eila Laulumaalla ikää on kertynyt kohta jo kunnioitettavat 87 vuotta.

Mutta mikä on sitten Leila Laulumaan hyvän kunnon salaisuus? Ehkäpä nuoruuden lähde on löytynyt kovasta työnteosta, jota Laulumaa on saanut tehdä maatalon emäntänä varmasti ihan riittävästi.

”Ja kyllähän äidille on liikunta ollut aina hyvin tärkeä harrastus. Olen monesti sanonut, että nuoremmatkin saisivat ottaa hänestä mallia”, totesi Leila Laulumaan tytär, jonka mukaan hänen äitinsä aloittaa aamut aina keppijumpan tahtiin.

Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Sanna Mäyrän mukaan Oulaisissa otetaan ikäihmiset hyvin huomioon. Hän kannustaakin kaikkia rohkeasti tutustumaan Oulaisten uudistettuun urheilukenttään.

”Yhtä pariskuntaa tuossa juuri haastattelin ja he sanoivat, että eivät olleet ikinä käyneet täällä urheilukentällä ja radalla oli ollut todella pehmeää kävellä. Tämän tapahtuman tarkoituksena onkin saada urheilukentän käyttäjiksi erilaisia ihmisiä”.

Tällä hetkellä Oulaisten urheilukentän käyttäjinä ovat paikalliset urheiluseurat Taru ja Huima, joilla on kentällä tapahtumia viikossa 2-3. Sanna Mäyrä tunnustaa suoraan, että enemmänkin toimintaa kentälle kyllä mahtuisi. 14.6. on Oulaisten urheilukentälle tulossa seuracup-kisat, joka tuo paikalle ison joukon urheilijoita sekä katsomoon katsojia. Katsomoa katsellessa tuleekin heti mieleen, että tämä puoli kaipaa vielä hieman ”kasvojen kohotusta”. Sanna Mäyrän mukaan samanlainen toive on myös liikuntatoimella.

”Meillä on suunnitelma katetusta katsomosta, mutta teknisessä toimessa on ollut nyt paljon haasteita, kun kustannukset ovat nousseet rajusti. Tästä syystä tulevista investoinneista on jouduttu tekemään raakausta”.

Takaisin Jutut -sivulle