Lomastressaajan torjuntaohjeet

Kesä on mukavaa aikaa, sillä sää suosii ja lomat pyörivät. Lomastressi on kuitenkin todellinen oire, josta nyky-yhteiskunta kärsii. Arki on kiireistä, sillä kaikki tulee tehdä valmiiksi ennen lomaa ja kiireen keskellä tulisi vielä varata lomamatkat, mökit, aktiviteetit ja matkaliput. Mikäli tarkoitus on tehdä jotain erityistä, tulee varaukset tehdä usein jopa kuukausia etukäteen ja lomasuunnitelma pitääkin rakentaa kymmenien liikkuvien osien päälle.

Kesälomastressistä kärsivät usein etenkin naiset ja äiti-ihmiset. Stressiä ilmenee kuitenkin kaikissa väestönosissa, sillä ilman suunnitelmia kesäloma saattaa tuntua siltä, ettei siitä osaa ottaa kaikkea irti. Totuus on kuitenkin se, että lomalla ei ole pakko tehdä mitään.

Toinen vaihtoehto on ulkoistaa lomastressi ammattistressaajalle. Koska kysyntää on, keksin ratkaisuksi ammattistressaajapalvelun, joka kantaa nimeä Matkatoimisto Lupinus. Minun upouusi matkatoimistoni luo räätälöidyt lomamatkat Suomessa ja ulkomailla kohtuuhintaan ja tarjoaa lisäksi pakettimatkoja urheilutapahtumiin.

Sanotaan, että Suomen kesä on lyhyt, mutta vähäluminen. Virossa on tapana kysyä, että missä olit kun kesä tuli (ja meni)? Yleensä vastauksena on vaikkapa töissä. Säätiloihin kesäloman onnistumista tai epäonnistumista ei siis kannata sitouttaa. Kesällä voi tehdä erilaisia asioita vaikkapa ihan kotiseudulla. Telttailu takapihalla tai metsässä on esimerkki halvasta tavasta päästä pois neljän seinän sisältä.

Tärkeämpää kuin tehtävälistan viivaaminen ja kesälomasuunnitelmien suunnittelu on kuitenkin se, että kesästä ottaa kaiken irti. Aurinkoa tulee imeä varastoon talven varalle ja arjen kiireet voisi unohtaa hetkeksi riippumatta siitä saako töistä lomaa vai ei. Muuten kesä on ohi ennen kuin se ehtii alkaakaan!

Takaisin Jutut -sivulle