Lomautettu

Jarkko Räisänen ei ole jäänyt murehtimaan lomautustaan.

 

Lomautettu, mutta ei lamautettu.
Näin voisi ajatella, kun kuuntelee oulaistelaista Jarkko Räisästä.
29-vuotias Räisänen on nyt ensimmäistä viikkoa lomautettuna Lehdon tehtaalta, mutta tulevaisuus ei näytä lainkaan niin synkältä, kuin voisi kuvitella.
”Minulla on nyt kolmen kuukauden lomautus edessä, mutta olen ajatellut ryhtyä koulunkäyntiavustajaksi. Tulevaisuudessa pidän kuitenkin mahdollisena palata entiseen työpaikkaan, jos niin on käydäkseen. En halua polttaa siltoja mihinkään suuntaan.”

Räisänen sai tiedon lomautuksesta juhannuksen jälkeen. Viimeisimmät viikot hän on viettänyt kesälomaa ja nyt hän on virallisesti lomautettuna.
”Olin valmistautunut pahimpaan, eli irtisanomiseen. Nyt kävi kuitenkin niin, että minut lomautettiin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olen lomautettuna työurallani, joten tilanne ei ole uusi. Jos oikein rehellisesti ajattelee, tämä tuskin on myöskään viimeinen lomautukseni. Sen verran epävakaita tuntuvat työpaikat nykyisin olevan.”
Elementtirakentajana toiminut Räisänen ehti olla Lehdon palveluksessa lähes kaksi vuotta.
Hän piti ajasta, sillä työpaikalla vallitsi hyvä yhteishenki ja työntekijät olivat ammattitaitoisia.
”Meillä oli hyvä tiimi kasassa ja työkin oli mukavaa. Tosin työtekijöiden joukossa alkoi tulla epävarmuutta työpaikan suhteen ja osa vaihtoi työnantajaa jo ennen kesää.”

Kesän aikana Oulaisten Huimaa edustava lomautettu on ehtinyt keskittyä jalkapalloon sekä muihin asioihin, jotka ovat jääneet työn takia aiempaa vähäisemmälle huomiolle.
”En ole murehtinut tilannetta yhtään, vaan olen ottanut kaiken irti vapaasta. Jätin aivot narikkaan ja keskittynyt vain lepäämiseen.”

Koulut alkavat piakkoin ja lapsien kanssa toimimisesta pitävä Räisänen saatetaan hyvinkin nähdä jälleen Juho Oksan koulun tiloissa.
”Olen sellainen luonne, etten pysty olemaan kolmea kuukautta neljän seinän sisällä odottelemassa, alkaako työt vai eivät. Toistaiseksi en ole kuitenkaan muuttamassa pois Oulaisista, mutta koskaan ei tiedä varmasti, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluan toimia sellaisessa työssä, jossa viihtyy. Ei työn pidä olla pakkopullaa – sellaista ei kukaan jaksa kovin pitkään.”

Takaisin Jutut -sivulle