Maatalon tyttö suuntaa toiselle puolelle Suomea

Marikki Verkasalo mallailee ylioppilaslakkia kotipaikassaan Vihannin Ilveskorvessa. Kesäkuun 3. päivä hän ja kaikki muut Oulaisten lukion uudet ylioppilaat saavat painaa valkolakin vihdoin päähänsä. Marikki voi olla tyytyväinen ylioppilastodistukseensa, jossa on yksi laudatur, neljä eximiaa ja yksi magna.
”Tuo m jäi vain kolme pistettä eestä, ja se hieman harmittaa”, Marikki tunnustaa.
Marikki vietti Oulaisten lukiossa kolme vuotta. Lukioajasta raskaana asiana jäi mieleen korona, jolloin opiskeleminen piti tehdä etänä.
”Opiskeleminen on paljon raskaampaa, kun tietokoneella piti viettää aikaa melkein koko päivä. Aina loppupäivästä huomasi, ettei opetuksen seuraamiseen jaksanut enää keskittyä kunnolla. Kyllä normaali koulu on paljon kivempaa”.
Oulaisten lukiosta Marikille jäi monia hyviä muistoja. Opettajistakin hänellä on pelkästään hyvää sanottavaa.
”Kaikki opettajat olivat oikein kivoja. Varsinkin rehtori Markku, joka opetti biologiaa”, Marikki kiittelee.

Seuraavaksi Marikki odottelee sisäänpääsyä Itä-Suomen yliopistoon Kuopioon. Siellä hänen on tarkoitus aloittaa farmasian opinnot.
”Kemian opinnot lukiossa saivat minut kiinnostumaan farmasia-alasta. Siinä pystyy opiskelemaan samalla myös toista lempiainettani, biologiaa. Ajattelin, että farmasia tuntuu eniten omalta alaltani”, kertoo Marikki ja luottaa siihen, että hän pääsee sisään Kuopion yliopistoon suoraan ylioppilastodistuksellaan.
Tulevan kesän Marikki aikoo viettää kotitilallaan Ilveskorvessa. Kyse on lypsykarjatilasta, jonka eri työt ovat tulleet Marikille tutuksi pienestä tytöstä lähtien. Vapaa-ajallaan Marikki tykkää harrastaa koiransa kanssa. Hän osallistui suomenlapinkoiransa kanssa Oulaisissa koiranäyttelyyn. Menestystä niistä karkeloista ei vielä tullut, mutta kyseessä olikin vasta ensimmäinen kerta.

Marikki on käynyt mahdollisessa tulevassa opiskelukaupungissaan Kuopiossa vain kerran, jolloin kyseessä oli lukion tutustumisreissu yliopistoon. Aivan uuteen ympäristöön muuttaminen jännittää luonnollisesti hieman maatilan tyttöä.
”Toinen vaihtoehto olisi ollut mennä Helsinkiin, mutta se on liian kaukana. Jos en jostain syystä pääse Kuopioon, voin mennä opiskelemaan maatalousalaa Ouluun”.
Vaikka vielä on aivan liian aikaista sanoa, minne Marikki jää yliopisto-opintojen jälkeen asumaan, ei hän pidä lainkaan poissuljettuna sitä vaihtoehtoa, etteikö hän voisi palata jotain päivänä takaisin kotiseudulle Vihantiin.

Takaisin Jutut -sivulle