Markku Ketonen: Urakoitsijoille selvitykset pääsiäiseen mennessä

Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen lupaa selvityksiä koneurakoitsijoiden kysymyksiin pääsiäiseen mennessä.

Oulaisten kaupungin teknisessä toimessa kuohuu jälleen. Keskipohjanmaa-lehti uutisoi viikonloppuna verkkosivuillaan, että viisi oulaistelaista koneurakoitsijaa vaatii Oulaisten kaupungin tekniseltä toimelta selvitystä siitä, miksi kaupunki ei noudata kilpailutuksessa määriteltyjä ehtoja, vaan tilaa konetyöt kalliimman urakkatarjouksen jättäneeltä urakoitsijalta.

Tekninen johtaja Markku Ketonen kertoo, että lautakunta järjesti maaliskuun 3. päivä tilaisuuden, jossa mukana oli 12 paikallista urakoitsijaa sekä tekninen lautakunta. Tilaisuudessa esitettiin kysymyksiä yhtä urakoitsijaa kohtaan ja Markku Ketonen lupasi, että hän antaa kysymyksiin vastaukset pääsiäiseen mennessä.

”Muut urakoitsijat väittävät, että viranhaltijamme olisivat tilanneet työkoneita väärin perustein. Olemme päättäneet, että teemme asiassa sisäisen selvityksen. Jos jotakin on tehty väärin, myönnämme asian ja korjaamme toimintatapojamme”, sanoo Markku Ketonen.

Oulaisten kaupungin ja paikallisten koneurakoitsijoiden välillä on ilmennyt mahdollisesti epäselvyyksiä työn tilauksissa aikaisemminkin. Markku Ketosen mukaan yksi syy tähän voi olla se, etteivät työntekijät ole ehtineet paneutua urakkasopimuksiin riittävällä tarkkuudella suuresta työmäärästä johtuen. Tämä nyt selvitetään. Hän myös toteaa, että urakoitsijoilta pyydettävät tuntiveloitussopimukset ovat tulleet nyt tiensä päähän. Hankintatapoja tulee muuttaa.

”Kaupungin tarjoamat hommat kiinnostavat monia, mutta kyllä meidän pitäisi pystyä tarjoamaan yksiselitteiset tarjouspyynnöt, joissa ei ole tulkinnanvaraa työn tilaajalle eikä urakoitsijalle”.

Markku Ketonen tunnustaa, että laskutusepäselvyyksien tai työn tilauksien jatkuva käsittely on ollut kuormittavaa myös hänelle henkilökohtaisesti.

”Tässä pitäisi pystyä tekemään töitä, joita valtuusto on meille asettanut. Kyllä tällainen työaikaa paljon syö”.

Takaisin Jutut -sivulle