Menestys tulee, jos on tullakseen

Vihantilaiset juuret omaava The Government hakee menestystä hieman raskaamman soundin voimin.

 

Vihantilainen rockbändi The Government julkaisi vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia.

Vihantilainen, vuodesta 2012 toiminut The Government julkaisi helmikuun 5. päivä uutta musiikkia. Edellisestä singlestä olikin ehtinyt vierähtää tarkalleen ottaen vuosi. Uutuuskappaleen nimi on Nights Of My Life ja se taittuu tyyliltään hieman enemmän metallin puolelle kuin bändin aikaisemmat tuotokset.
The Governmentin rumpali Juha Tiittanen kertoo, että sinkkubiisi on otettu yleisön keskuudessa innostuneesti vastaan. Yhtye julkaisi vuonna 2018 neljä kappaletta sisältäneen EP:n, mutta Juha Tiittasen mukaan on mahdollista, että kohta on jo pitkäsoitonkin vuoro.
”Albumi olisi tarkoitus tehdä. Materiaalia on syntynyt vuosien varrella sen verran paljon”, kertoo Juha Tiittanen.
Juha Tiittasen lisäksi The Governmentin muodostavat kitaristi Juho Taskila, solisti Roope Savela, toinen kitaristi Aleksi Törmikoski sekä basisti Konsta Törmikoski. Bändin taustavoimana ja keikkamyyjänä toimii Riku Korkiasaari.
Tiittasen mukaan The Governmentin musiikki on elänyt vuosien mittaan paljon. Uran alussa yhtye ei tehnyt lainkaan omia kappaleita, vaan toimi niin sanottuna coverbändinä. Muutama vuosi sitten alkoi kuitenkin solisti Roope Savelan kynästä syntyä sen verran hyviä sanoituksia, että bändi päätti alkaa luottaa keikoilla omiinkin tuotoksiinsa.
”Osittain me soitamme vieläkin lainabiisejä. Se riippuu paljon keikkapaikasta. Baari- ja klubikeikoilla on mukava soittaa erilaisia suomirock-biisejä”, sanoo Juha Tiittanen.
Treenipaikkaansa The Government pitää Oulaisissa Lammasojan teollisuusalueella, entisissä Raita Sportin toimistotiloissa. Kyseisiä tiloja Juha Tiittanen pitää lähes lottovoittona heidän kokoiselleen bändille.
”Oulaisissa on niin edulliset vuokrat, mikä on tärkeää meille, etteivät kaikki rahat mene vuokran maksuun. Systeemi on ollut erittäin toimiva”.

Juha Tiittanen muistelee haikeana viime vuoden alkua, joka näytti The Governmentin suhteen todella lupaavalta. Keikkoja oli varattu mukavasti pitkin vuotta, mutta yhtäkkiä tilanne kääntyi päälaelleen – kiitos koronaviruksen. Tiittanen ymmärtää hankalassa tilanteessa myös tapahtumien järjestäjiä, eivätkä he ainakaan halua lisätä ravintoloitsijoiden tuskaa liian suurilla keikkapalkkapyynnöillä.
”Nyt koitamme pikkuhiljaa päästä taas keikoille. Toivotaan, että saamme pitemmällä aikavälillä kalenterin täyteen”.

Yksi toimiva tapa päästä esittämään musiikkia yleisölle näinä aikoina ovat internetin välityksellä striimattavat keikat.
”Kaksi striimikeikkaa olemme jo tehneet ja seuraava on jo suunnitteilla. Tähän mennessä keikat ovat olleet akustisia, mutta seuraava olisi tarkoitus tehdä täydellä kokoonpanolla”, paljastaa Juha Tiittanen.
Kaikkien bändien yhteinen unelma on varmasti se, että ura lähtisi jossain vaiheessa kunnolla nousuun. Niin myös The Governmentilla, vaikka yhtyeen jäsenet suhtautuvatkin mahdolliseen menestykseen hyvin ”jalat maassa” mentaliteetilla. Bändin uuden singlebiisin voi käydä kuuntelemassa esimerkiksi Spotifyssa tai YouTubessa.

Takaisin Jutut -sivulle