Mielenmaisemista syntyi näyttely

Pauli Mäntykangas pystytti Oulaisten KoronaGalleriaan toisen virallisen taidenäyttelynsä.

 

26-vuotias Pauli Mäntykangas huokaisee syvään. Päättynyt on juuri puolen tunnin haastattelu paikkakunnan toiseen lehteen. Ja heti perään pitäisi aloittaa seuraava.
”Olen aina ollut hieman jännittäjätyyppi. Varsinkin tällaiset puhumiset tahtovat jännittää”, kertoo elämänsä toisen virallisen taidenäyttelynsä Oulaisten KoronaGalleriaan avannut Pauli Mäntykangas.
Mutta kun taiteilija hieman rentoutuu, on jännitys tipotiessään. Hän kertoo maalanneensa tauluja 6-8 vuotta. Taitonsa hän on opetellut pääosin itse, mutta on cv:hen kertynyt muutamia maalauskurssejakin.
”Ja tietenkin YouTubesta ja kirjoista tulee katseltua paljon muiden taiteilijoiden töitä”, hän toteaa.
Vaikka luonto on paljon esillä Pauli Mäntykankaan töissä, ei hän tunnusta olevansa mikään aktiivinen luonnossa liikkuja. Maalausten aiheet pulpahtavatkin hänen päähänsä pääosin intuition kautta.
”En halua lokeroitua mihinkään yhteen tyylisuuntaan. Maalaan niistä aiheista mitä tulee mieleen ja mitä sillä hetkellä tunnen”.
Pauli Mäntykangas on tällä hetkellä työtön, joten hän voi keskittyä maalausharrastukseensa täysillä. Mäntykankaan haaveena on pystyttää oma näyttely seuraavaksi Ouluun.
”Se menee kuitenkin varmaan ensi vuodelle”, hän pohtii.

Pauli Mäntykankaan kaveripiirissä on hänen lisäkseen muutamia taidetta harrastavia ihmisiä. Taiteen tekemiselle on Oulaisissa hyvät lähtökohdat.
”Taiteen tekeminen on Oulaisissa yllättävän vireää. Täältä löytyy paikkoja missä pitää näyttelyjä”, Mäntykangas kiittelee.
Tällä hetkellä Pauli Mäntykankaalla on kesken yksi akvarellimaalaus. Taidetta hän tekee omassa yksiössään ja kertoo jo tottuneensa ainaiseen akryylimaalin tuoksuun. Mutta mikä sitten taiteen tekemisessä häntä niin kovasti kiehtoo?
”Se, ettei tässä työssä ole koskaan valmis. Joka päivä oppii jotakin uutta”, Pauli Mäntykangas tuumaa.

Takaisin Jutut -sivulle