Mieli maasta –ryhmä tuo vertaistukea

Sirkka Saaristo ja Teemu Rautio vetävät Mieli maasta -ryhmiä.

 

Mieli maasta –ryhmä tuo vertaistukea Vihannissa kerran kuukaudessa.
Kaksi ryhmää kokoontuu säännöllisesti tapaamisiin Sirkan Saariston ja Teemun Raution johdolla. Uusi ryhmä on aloittanut kokoontumiset nyt myös Raahen Psyykeen tiloissa.

Mieli Maasta ry on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea masennukseen sairastuneita ja heidän läheisiään sekä vaikuttaa yhteiskunnassa masennusta ehkäisevästi.
Kaksikon vetämiin ryhmiin pääsemiseksi ei tarvitse diagnoosia.
”Elämässä sattuu kaikenlaista. Olemme tässä tsemppaamassa toisia eteenpäin. Tämä on tärkeää toimintaa myös meille tapaamisten vetäjille.”

Toiseen Vihannin ryhmään pääsee vielä mukaan, mutta toinen niistä on suljettu.
”Nämä ryhmät ovat kokoontuneet jo pitkään. Olemme huomanneet, että tapaamiset ovat muodostuneet jäsenille tärkeiksi tilaisuuksiksi.”
Avoimissa ryhmissä sekä Vihannissa että Raahessa keskustelemme vapaamuotoisesti tai jonkin yhdessä sovitun teeman pohjalta.
”Voimme tehdä mielen hyvinvointiin liittyviä tehtäviä. Vihannissa laavut ovat tulleet tutuksi. Vihannin kiinteässä ryhmässä muun muassa keskustellaan, jutellaan, jumpataan, lauletaan, muistellaan elämän hyviä tapahtumia sekä pelataan ilmapallolla lentopalloa.”

Vapaaehtoistyötä ryhmän parissa tekevät vetäjät ovat koulutettuja toimijoita.
”Olemme etukäteen miettineet tilaisuuksien rungon. Tilaisuuksissa emme kieriskele masennuksen syövereissä, vaikka se asia meitä kaikkia yhdistääkin. Otamme huomioon ryhmän jäsenten toiveita tilaisuuksien sisältöjen suhteen.”
Vapaaehtoistyötä tekevien on saatava toiminnasta myös itsellekin. Vuorovaikutus ei voi olla pelkästään antamista.
”Viivan alle ei saa jäädä miinusmerkkiä. Me saamme itsekin tästä toiminnasta, emmekä ole pelkästään jakamassa itsestämme ulospäin.”

Takaisin Jutut -sivulle