Mielipide, eduskuntavaalit 2019: Matti Honkala eduskuntaan

Raahen Kokoomusjärjestöt ovat asettaneet eduskuntavaaliehdokkaaksi sisätautien erikoislääkäri Matti Honkalan.
65-vuotias Matti Honkala on tehnyt elämäntyönsä Raahen sairaalassa sisätautilääkärinä. Kolmenkymmenen vuoden aikana koko henkilöstön kanssa yhteistyössä sairaalasta kehitettiin yksi Suomen parhaista aluesairaaloista, jonka monipuolinen erikoisalavalikoima ja osaaminen veti vertoja jopa keskussairaaloille.  Tavoitteet saavutettiin: silloin ihmiset saivat oikea-aikaisesti apua ja potilaista välitettiin.

Yhteiseksi hyväksi toimiminen on kuulunut aina Matin aikuiselämään. Opiskelijajärjestön puheenjohtajana, yliopistosairaalan luottamusmiehenä, Suomen Lääkäriliiton hallituksen ja valtuuskunnan jäsenenä ja Oulun lääketieteellisen tiedekunnan koulutustyöryhmässä hän on vaikuttanut lääkäreiden ammatillisiin olosuhteisiin. Raahen kaupunginvaltuutettuna yli 25 vuotta, perusturvalautakunnan puheenjohtajana 8 vuotta ja heti tämän jälkeen nelivuotiskausi valtuuston puheenjohtajana ovat antaneet mahdollisuuden kehittää omaa kaupunkia ja seutukuntaa.

Tuona aikana toivuttiin 90-luvun laman haasteista, rakennettiin Tapahtumatalo Raahe, investoitiin Kiiluntien teollisuusalueeseen ja perustettiin Kordelinin säätiön kanssa Raahen 350-vuotisjuhlarahasto, joka vuosittain jakaa apurahoja kulttuurin ja taiteen alalla.  Matti on edelleen kaupunginvaltuutettu ja lisäksi Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuuston ja Raahen Satama Oy:n hallituksen jäsen.
Matti Honkala on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta puhuja.  Pohjois-Suomen asukkaat tarvitsevat edustajan, jolla on kokemusta, näkemystä ja uskallusta vaikuttaa alueen hyvinvoinnin edistämiseksi. Matti on yhteistyökykyinen yli puoluerajojen. Hänen erityisosaamisensa on sosiaali- ja terveydenhuollossa ja hän haluaa myös tehdä työtä ikäihmisten oikeuksien puolesta – paras sparraaja onkin hänen liki satavuotias anoppinsa, joka asuu samassa taloudessa.
Muutos on hyvä, mutta hyvää ei pidä muuttaa! Byrokratia vähemmälle, välittäminen kunniaan! Vaikuttamiseen tarvitaan voimaa!
Siksi Oulun vaalipiiristä pitää saada vähintään kolme Kokoomuksen kansanedustajaa ja Raahen seudulta nykyistä useampia kansanedustajia!             

Takaisin Jutut -sivulle