Ministeri ei tuonut ihmettä mukanaan

{youtube}A0Rn7zaj_ZE{/youtube}

Ei tapahtunut ihme maanantainakaan, vaikka itse ministeri vieraili Oulaisissa.
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ilmoitti satapäiselle ihmisjoukolle, että Oulaskankaan synnytysosaston toiminta loppuu tämän kuukauden aikana.
Terveydenhuolto-oppilaitoksen pihalla ministeriä vastaanottamassa ollut mielenilmaisuun osallistunut joukko sai kuulla lohduttomat uutiset heti Saarikon saavuttua paikalle.

”Valitettavasti minulla ei ole kerrottavana teille uusia uutisia. Kovista ponnisteluista huolimatta Oulaskankaan synnytysosaston toiminta loppuu.”
Saarikon lisäksi maanantain tilaisuudessa puhunut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma toi sen sijaan hieman balsamia haavoille.
Hän vakuutti, että Oulaskankaan toiminnan suhteen ei tulevaisuudessa tarvitse olla huolissaan.
”Oulaskankaan tulevaisuus ei ole uhattuna, vaikka synnytystoiminta lakkaakin. Alueella tarvitaan Oulaskankaan palveluita.”

 

Annika Saarikko (kesk.) vieraili maanantaina Oulaisissa.

 

Myös media oli kiinnostunut maanantaisesta mielenilmauksesta Oulaskankaan synnytysosaston puolesta. Oulaisissa ei ole usein nähty yhtä paljon median edustajia samassa paikassa yhtä aikaa.
Yleinen mielipide niin kansalaisten kuin poliitikkojen keskuudessa vaikutti olevan harmitus, vaikka arvovaltaisia vieraita tentattiinkin kipakoilla kysymyksillä. Jokainen taho tuntui maanantaina olevan sitä mieltä, että synnytysosaston lakkauttaminen on suuri virhe. Eniten närästystä tuntui aiheuttavan Valviran toiminta.
Yleisössä tuntui vallitsevan epäilys, tehtiinkö poliittisella puolella kaikki mahdollinen synnytysosaston pelastamiseksi.

Takaisin Jutut -sivulle