Musanurkka – Etta: Tyttö

Ettan uusi albumi ilmestyi 18.6. Albumin nimi selittyy kappaleiden lyriikoiden pohjalta, suurin osa niistä käsittelee tyttöyttä tai nuoren naisen elämää tavalla tai toisella. Kiroilua ja englannin kielen sävyttämää slangia viljellään levyllä runsaasti, mikä ei tyylilajin huomioiden ole poikkeuksellista. Tämä piirre kuitenkin erottaa sukupolvet toisistaan kuulijoina, joko se toimii tai ei toimi. Asennetta riittää alusta loppuun ja siitä täydet ”rispektit”.

Kappaleissa on elektroniset taustat ja räpillä sekä laululla on keskeinen rooli musiikillisen tekstuurin rakentumisessa. Ettan vahvuuksiin kuuluu sekä räppi että laulu. Räpissä on kuitenkin kylmähkö tai tylyhkö klangi, mikä sopiikin hyvin varsinkin niihin biiseihin, joissa uhotaan räpille uskolliseen tyyliin. Lieneekin tietoinen ratkaisu, että herkemmissä aiheissa räppi vaihtuu lauluun, josta löytyy enemmän pehmeyttä ja herkkyyttä. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että Ettan fanikunta koostuu nuoremmista kuulijoilta. Musiikin elektronisuus, lyriikoiden aiheet, räpin ja laulun yhdistely sekä biisien vierailijat puhuttelevat ennemmin parikymppisiä ja nuorempia. Mitäpä vikaa siinä, se lienee artistin alkuperäinen kohderyhmäkin. Edes itselleni rakas artisti Erin vierailemassa kappaleella Syö ei jotenkin iske, sillä Erinin tyyliä ja vahvuuksia ei todellisuudessa hyödynnetä kappaleella ja potentiaalia tästä fiitistä jää kyllä käyttämättä. Rentut -kappaleella vieraileva VilleGalle toimii paljon paremmin.

Albumi muodostaa kyllä selkeän kokonaisuuden, varmasti irtokappaleet kuitenkin löytävät uskolliset faninsa soittolistojen kautta. Kappaleista Prinsessa ilmestyi jo aiemmin singlenä ja Bilehile varmasti nousee nuorten juhlimisbiisiksi. Omia suosikkeja tuntuu vaikealta löytää, teoriassa kaikki genren vaatimukset täyttävää ja varmasti rehellistä omaa tyyliä. Ei vain minun makuuni.

Tähdet: 3/5

Takaisin Jutut -sivulle