Musiikki rikastuttaa mielikuvitusta

Herra Heinämäki ja Oulaisten suuri lapsikuoro kuulostivat hyvältä yhdessä.

 

Herra Heinämäki on stressaantunut maanviljelijä, jonka arkea piristää hänen ladossaan asustava orkesteri. Pikku Kakkosestakin tuttu Herra Heinämäen Lato-orkesteri vieraili Oulaisten Musiikkiviikoilla lauantaina.
Bändin solisti Heikki Salo kertoo, että Lato-orkesteri ei halua kappaleillaan tuputtaa tai opettaa mitään, vaan olla rikastuttamassa lasten mielikuvitusta. Tärkeää on, että kappaleet olisivat myös vanhemmille mielenkiintoisia. Esimerkiksi autossa matkustava perhe voi rentoutua musiikkia kuuntelemalla, kun lyriikoista löytyy viihdyttäviä asioita sekä lapsille että aikuisille.

Lastenmusiikkia esittävä bändi voi viis veisata trendeistä ja tehdä omia juttuja.
”Lasten hahmoiksi on helppo muuntua ja esiintyminen on kivaa hölmöilyä”, kertovat Herra Heinämäen Lato-orkesterin jäsenet Janne Louhivuori, Jouko Mäki-Lohiluoma ja Mikko Löytty. Bändi on esiintynyt yhdessä samalla kokoonpanolla jo kaksikymmentä vuotta. Omat lapset ja nyt myös lastenlapset ovat olleet mukana produktioissa. Ensi kesänä alkavat uusien jaksojen kuvaukset Pikku Kakkoselle.

 

Konserttitunnelmia: jännitystä, iloa, hypähtelyä, riemun kiljahduksia, spontaaneja aplodeja ja tanssia.

 

Musiikkiviikoilla bändi esiintyi Oulaisten suuren lapsikuoron kanssa. Suuren lapsikuoron muodostavat tehostetun musiikin oppilaat ja Jokihelmen opiston lapsikuoro. Syksyn harjoitukset tuottivat hyvää tulosta. Sekä esiintyjät että yleisö nauttivat nappiin menneistä esityksistä. Heikki Salolta kuoro saa arvosanaksi 10+, ellei jopa 11. Kuoro on rytmisesti hyvä ja laulaa puhtaasti ja rohkeasti. Oulaisten kaupungille Heikki lähettää terveiset: ”Kiitokset päättäjille siitä, että tällainen toiminta on mahdollista. Pitäkää siitä kiinni!”
Kuoroa lauantaina johtamassa olleet Henna Hannula ja Anne-Maria Sirviö kertovat yhteistyön musiikkiviikkojen kanssa jatkuneen jo kuusi vuotta.
”On etuoikeus, että tehostetun musiikin ryhmä saa osallistua Musiikkiviikoille”, kommentoi Anne-Maria Sirviö.

 

Kiana ja Karla Kaski olivat konsertissa tätinsä Niinan kanssa. Tapahtumaan oli mukava tulla. Aiemmin he ovat käyneet katsomassa mm. Ida Elinaa.

 

Kuorolaiset itse toteavat, että mukavinta kuorossa olemisessa onkin, että saa esiintyä julkisuudesta tuttujen muusikoiden kanssa. Laulujen opetteleminen on ollut helppoa ja hauskaa. Ainut ikävä asia, mikä tulee mieleen, on pieni jännitys ennen esiintymistä, kertovat Onni Punkeri, Juuso Laitila, Fiia Yppärilä ja Janna Talvi.
Onnistuneen esityksen myötä yläkoulun sali täyttyi riemun kiljahduksista, kutituksista, taputuksista ja iloisesta hypähtelystä. Kuoro ja bändi esiintyivät melkein täydelle katsomolle, ja kaikille jäi konsertista hyvät fiilikset. Saimme myös tietää, mitä ihmisen tulee tehdä, jos hän on hyppinyt kolme päivää trampoliinilla. Vastaus on: ”Sitten huilataan!”’

Sonja Kukkola

Takaisin Jutut -sivulle