Musiikkiviikot joutuu karsimaan ohjelmistoaan

Oulaisten Musiikkiviikoilla nähdään tänä vuonna vain viisi konserttia aiemmin suunnitellun 15 konsertin sijaan. Arkistokuva

Vallitseva koronatilanne vaikuttaa erilaisten tapahtumien järjestämiseen, nyt myös loka-marraskuussa järjestettävien Oulaisten Musiikkiviikkojen tarjontaan.

Viikkoja valmisteleva työryhmä kokoontui perjantaina ja päätyi ratkaisuun, jossa aiemmin suunnitellusta 15 konsertista tullaan järjestämään vain viisi konserttia sekä Makuja ja musiikkia-tilaisuus. Ohjelmistosta jäävät pois niin sanotut isot konsertit, jotka olisivat olleet yläkoulun salissa.

Nyt konsertteja järjestetään vain Merkuriussalissa. Supistetun konserttitarjonnan aloittaa lokakuun viimeisellä viikolla virolainen Puuluup-duo, jonka jälkeen ovat vuorossa Mikko Pettisen Why Not-jazzkonsertti ja haapavetislähtöisen Anna Dantchevin Domain-konsertti. Näitä esityksiä seuraa baritoni Aarne Pelkosen ja taustayhtyeen Haavekuvia-konsertti, jossa kuullaan rakastetuimpia suomalaisia klassikkolaulelmia. Taustayhtyeessä ovat mukana Marzi Nyman, Jukka Perko, Eriikka Maalismaa ja Jani Pensola.

Samalla viikolla Merkuriussalin lavalle saadaan Suomen Musiikkiteatteri ja heidän musikaalinsa Vasara ja nauloja, joka pohjautuu Gösta Sunqvistin ja Leevi and the Leavingsin musiikkiin. Tämän vuoden Makuja ja musiikkia-tilaisuuden teemamaana on Amerikka, joka näkyy illan menun lisäksi myös musiikkikattauksessa, kun illan musiikista vastaa oululainen Henry Ojutkangas. Luvassa on rytmimusiikkia bluesista rockiin.

Musiikkiviikkoja ei haluttu peruuttaa kokonaan, vaan työryhmä haluaa tarjota mahdollisuuden musiikillisiin elämyksiin mahdollisimman turvallisissa puitteissa. Poikkeuksellisesta vuodesta johtuen sähköistä lipunmyyntiä ei tulla järjestämään ja ennakkolipunmyyntikin järjestetään vain kahtena päivänä viikolla 44. Lisäksi yksittäisten konserttien lipunmyynti ovelta tullaan aloittamaan useampi tunti aiemmin ennen kyseistä konserttia. Näistä kaikista käytännön asioista tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian.

Takaisin Jutut -sivulle