Muuttotappiosta muuttovoitoksi

Oulaisten kaupunginjohtajaksi valittu Riikka Moilanen toivoo lisää panostuksia kaupungin markkinointiin.

Syystuuli raivoaa ja lämpöasteita on alle kymmenen, kun toimitusjohtaja Riikka Moilasen ensimmäinen arkiaamu kaupunginvaltuuston valitsemana kaupunginjohtajana alkaa. Aloituspäivämäärää ei ole vielä sovittu, ei myöskään viimeistä työpäivää Taukokankaan toimitusjohtajana. Äiti soittaa hänelle Oulusta ja kertoo, että junat eivät toistaiseksi kulje.

Ennen työviikon aloittamista Riikka Moilanen pistäytyy läheiseen K-kauppaan hankkiakseen illaksi jotain syötävää. Tiedossa on neuvotteluja ja onnitteluja. Ruskan väreihin pukeutunut kaupunginjohtaja hymyilee. On alkamassa historiallinen viikko.
”Muuttoliike on käännettävä muuttotappiosta muuttovoitoksi. Kehitämme yhdessä Oulaista nykyistä houkuttelevammaksi kaupungiksi, jossa on hyvä asua, elää ja tehdä töitä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi aktiivisella viestinnällä, edullisella asuntopolitiikalla, mainostamalla toimivia palveluja, kuituyhteyttä ja erinomaisia liikenneyhteyksiä. Eli lyhyesti sanoen markkinoimalla hienoa kaupunkiamme suurelle yleisölle”.

Riikka Moilasen mukaan siinä auttavat jo Oulaisten näkyvyyttä luoneet kulttuuri- ja liikuntatapahtumat, kuten Oulaisten Musiikkiviikko ja Weteraanikonepäivät.
Lisäksi kaupunginjohtaja aikoo paneutua välittömästi siihen, että Oulaisiin saataisiin myös uusia pieniä- ja keskisuuria yrityksiä ja ylipäätään palvelurakenteen monipuolistamista. Lisäksi hän toivoo, että yhteistyössä luottamushenkilöiden, virkamiesten ja kaupunkilaista kanssa voidaan antaa uusille ja olemassa oleville yrityksille tarvittaessa riittävää kaupungin tukea ja apua.
”Yrittäjämyönteistä henkeä on vahvistettava positiivisella asenteella ja yrittäjämyönteisellä otteella”, sanoo itsekin 10 vuotta yrittäjänä toiminut Moilanen.

Oulaisten kylien elinvoimaisuudesta huolehtiminen ja keskusta-alueen kehittäminen on tärkeää. Siihen kaupunginjohtaja toivoo myös uusia ideoita kaupunkilaisilta.
”Siistimisellä ja korjaamisellakin saa aluksi näkyvää tulosta”, hän hahmottaa.
Kaupunginjohtaja Riikka Moilanen tekee rohkeasti monessa muussakin kunnassa toivottavan aloitteen: päätettäväksi tulevat asiat on otettava jo etukäteiskeskusteluun.
”Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi aktiivisella viestinnällä sosiaalisessa mediassa, paikallislehdissä ja nettisivuilla. Näin toimien kaupunkilaisten ja kaupungin välinen luottamus vahvistuu”, hän tietää.
Alueellisesti yhtenä tärkeänä asiana Riikka Moilanen pitää edunvalvonnan vahvistamista Pohjois-Suomessa ja valtakunnallisesti.
Teatteriharrastajaksi lukeutuva Riikka Moilasen intohimo ja harrastus on lisäksi opiskelu. Viime vuonna hän opiskeli kauppatieteitä Oulaisista etäopintoina Vaasan yliopistoon. Tänä syksynä hän on aloittamassa terveystieteiden maisteriohjelmassa Itä-Suomen yliopistossa.

Juuri valittu kaupunginjohtaja harrastaa päivittäin lenkkeilyä ja varsinkin kesäisin maantiepyöräilyä. Viikonloppuisin hän auttaa tytärtään hevostallilla.
”Perheeseeni kuuluvat lokakuussa 20 vuotta täyttävä, Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Aino-tyttäreni ja eläkkeellä oleva Marja-äitini. Vietän aikaa Etelä-Suomessa asuvan elämänkumppanini ja myös laajan ystäväjoukkoni parissa. Nautin mielelläni hyvästä ruoasta ja syvällisistä ja yhteiskunnallisista keskusteluista”, Oulaisten kaupunginjohtajaksi valittu Riikka Moilanen tiivistää.

Takaisin Jutut -sivulle