Nelivuotissynttäreillä iloitaan yhdessä

Oulaisten seurakunta järjesti perinteiset nelivuotissynttärit kaikille oulaistelaisille lapsille, jotka täyttävät neljä vuotta vuoden 2022 aikana. Tänä vuonna nelivuotiaita oli hieman vähemmän kuin aikaisemmin, yhteensä 46. Kutsutuista paikalle saapui parikymmentä lasta huoltajineen.

Pastori Roope Syngelmä toivotti vieraat tervetulleeksi lämminhenkiseen tilaisuuteen Raamatun sanalla: ”Tämän päivän on Herra luonut, iloitkaa ja riemuitkaa siitä.”
Pellepariskunta Nelli ja Niilo Raahesta olivat seurakuntakodin pihalla vastaanottamassa juhlavieraita. Vieraat saivat ratsastaa pariskunnan rattailla kulkevilla poneilla, Suklaalla ja Valkosuklaalla. Vieraat ottivat mahdollisuudesta kaiken irti, ja Nelli ja Niilo saivat taluttaa poneja ahkerasti seurakuntakodin pihalla. Pelleillä oli lapsille myös hauska esitys, jossa korostettiin käytöstapojen tärkeyttä pellemäiseen tapaan. Lisäksi iloittiin yhdessä laulamalla onnittelulaulu, syömällä täytekakkua ja Nellin ja Niilon tekemillä ilmapallohahmoilla. Lopuksi lapset saivat seurakunnalta lahjaksi ikioman lasten virsikirjan.

Päivi Yppärilän ja Sirkka Huhtasen mukaan seurakunta on järjestänyt nelivuotissynttäreitä vuosikymmeniä. Nämä ovat kuitenkin viimeiset nelivuotissynttärit. Seurakunta siirtyy järjestämään 5-vuotissynttäreitä vuodesta 2024 alkaen. ’Viisivuotiaitten yhteissynttärit ovat kiva tapa saatella lapset esikouluun, Yppärilä ja Huhtanen kertovat.
Huhtasen mielestä nelivuotissynttäreillä on parasta lasten ilo ja ihmettely. Juhlavieraiden mielestä parasta on kakku ja kaverit sekä omat kengät, joista Nelli-pelle sai kuulumaan hienon äänen.
Seurakunta järjestää alle kouluikäisille lapsille monenlaista toimintaa: avoimet perhekerhot tiistaisin ja keskiviikkoisin, päiväkerhot 3-5-vuotiaille lapsille sekä erilaisia tapahtumia, esimerkiksi askarteluiltoja ja isä-lapsitoimintaa.

Takaisin Jutut -sivulle