Nyt ei nöyristellä

Päättäväisin askelin uutta kautta kohti. Oulaisten Huiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Juho Hanhisalo, edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Tommi Oja, uusi hankinta Mihaljo Melezovic sekä päävalmentaja Dragan Pejic pitävät yllä oulaistelaisen jalkapalloilun mainetta.

Oulaisten Huima aloittaa tämä kauden pelinsä 14. kesäkuuta.

lmassa on paljon kysymysmerkkejä, kun miesten III-divisioona pyörähtää käyntiin Oulaisten Huiman osalta 14.6. Torniossa. Koronavirusepidemia on sekoittanut kaikkien joukkueiden harjoittelua merkittävästi.
”Olosuhteet ovat vaikuttaneet kaikkiin joukkueisiin samalla tavalla. Uuteen kauteen on ollut vähemmän aikaa valmistautua. Tarkoituksena on kuitenkin saada pelaajat nopeasti pelikuntoon”, lupaa Huiman päävalmentaja Dragan Pejic.
Oulaisten Huiman pelaajaringissä on tällä hetkellä 18 miestä. Uusin tulokas on serbialainen, vasta 19-vuotias keskuspuolustaja Mihaljo Melezovic. Nuorukaisen hankinnan takana on päävalmentaja Pejic. Hän sai järjestettyä Melezovicille koenäytön oululaiseen JS Herculesiin. Mutta koska oululaisjoukkueessa serbille ei ollut tarjolla aloittavan topparin paikkaa, kysyi Dragan Pejic Huiman joukkueenjohtaja Tommi Ojalta, voisiko nuorukainen voisi tulla näyttämään taitojaan Huiman joukkueeseen. Lupa tuli ja Melozovic muutti Oulaisiin asumaan.
Ensimmäisten treenien perusteella Mihaljo Melezovicista tulee olemaan vielä paljon iloa oulaistelaisjoukkueelle.
”Kauden alku jännittää joka kerta. Aina on pieni pelko persiissä, että onko miehistössä jotain ongelmia. Olin eilen (viime viikon tiistai) katsomassa joukkueen harjoituksia ja voin rehellisesti sanoa, että mitään pelkoa ei ole. Uskon myös, että Mihaljosta tullaan kuulemaan vielä. Minun ajatus on se, että meillä on aika kova porukka kasassa. Joukkue ei rakennu vain yhden pelaajan varaan”, toteaa joukkueenjohtaja Tommi Oja.

Päävalmentaja Dragan Pejic on vielä sangen varoivainen arvioidessaan uuden tulokkaan pelitaitoja. Hän tietää, kuinka vaikeaa on tulla nuorena pelaajana uuteen joukkueeseen. Potentiaalia Melozovicissa kuitenkin on ja paljon.
”Hänellä on ollut lyhyt aika tottua meidän tapaamme pelata jalkapalloa. Mutta jos hän ansaitsee harjoituksissa paikan aloitukseen, niin silloin hän saa pelata. Kaikki ovat samalla viivalla. Uskon, että hän tuo laatua joukkueeseemme ja kehittyy vielä paremmaksi pelaajaksi kuin tällä hetkellä on”, Pejic sanoo.
Mihaljo Melezovic pitää omina vahvoina puolinaan voimaa, nopeutta ja pelikäsitystä. Hänen suosikkipelaajansa on takavuosina muun muassa FC Barcelonassa hurmannut brassitaituri Ronaldinho. Suomalaisista pelaajista hän tietää ainakin yhden nimen, Teemu Pukin. Melozovic tavoittelee itsekin samanlaista uraa kuin suomalaistähti.
”Haluan tulla ammattilaiseksi ja tienata rahaa pelaamalla. Tulevaisuudessa haluan pelata jalkapalloa Englannissa”, suunnittelee Mihaljo.
Yksi suurista kysymyksistä kauden kynnyksellä on se, pelaako Dragan Pejic otteluita myös tulevalla kaudella. Miehen kasvojen ilmeistä voi päätellä sen, ettei kokeneen serbin pelaaminen ole poissuljettu juttu.
”Pelaaminen riippuu loukkaantumisista. Meillä on pelikieltoja kauden ensimmäisessä pelissä keltaisten korttien takia. Ehkä minun pitää pelata”, Pejic hymyilee.

Kolmosdivarissa pelaavat joukkueet ovat päävalmentaja Dragan Pejicille ennestään varsin tuttuja. Yhtään helppoa vastustajaa ei tässä sarjassa tule vastaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Huiman täytyy kehittää omaa peliään kasvaneiden vaatimusten mukaan.
”Nyt omaa peliä täytyy avata paljon nopeammin. Pallo pitää saada äkkiä maalipaikalle. Viime vuonna ansaitsimme kaiken menestyksen kentällä ja näytimme, kuinka hyviä parhaimmillaan voimme olla. Tarkoituksena on, että ansaitsemme vastustajiemme kunnioituksen myös tänä vuonna”.
Serbialaisen lisäksi Oulaisten Huiman edustusjoukkue vahvistuu myös fysiikkaosastolla, kun Sievi Futsalin toiminnassa pitkään mukana ollut J-P Ojala hyppää remmiin mukaan.
”Hän tuli meille Draganin pyynnöstä. Kun tämän tason kaveri on kiinnostunut meidän toiminnasta, tarkoittaa se jo jotain”, myhäilee joukkueenjohtaja Tommi Oja.

 Oulainen ansaitsee oman palloiluhallin

Korutonta kertomaa Oulaisten siirtonurmikentältä viime maanantaina. Kyseisellä kentällä tulisi näillä näkymin pelata viralliset kotipelit. On kaksi viikkoa aikaa saada kenttä pelikuntoon.

Oulaisten Huiman kotistadion ei kerää kehuja alan harrastajien keskuudessa. Huiman edustuksen joukkueenjohtajan Tommi Ojan mielestä pelikenttä on onnettoman ja epätoivoisen välillä. Oikeasti Oulainen tarvitsisi hänen mielestään lämmitettävän palloiluhallin.
”Tämä asia aiheuttaa joka vuosi turhaa riitaa eri läjien välillä. Huimalla on toiminnassa seitsemän joukkuetta ja on aika tärkeää, millaisella alustalla harjoituskausi pidetään. Eri urheilulajeista juuri jalkapallolla on Oulaisissa huonoimmat olosuhteet”, pamauttaa Tommi Oja.
Oja perustaa palloiluhallin tarpeen siihen, että Oulaisissa pelataan futista tällä hetkellä koko seudun korkeimmalla sarjatasolla. Jos käytössä olisi lämmitettävä tekonurmi, voisi harjoitukset siirtää ulos jo maaliskuussa.
Lämmitettävän tekonurmen investointi maksaisi noin 200 000 euroa.
”Silloin olisimme samalla tasolla kuin muut. Nyt annamme tasoitusta muille”.
Hiekkakentällä treenaamista Oulaisten Huimassa ei ole harrastettu. Jo senkin takia, ettei joukkueella ole varaa menettää yhtäkään pelaajaa loukkaantumisten takia.
”Eikä me olla mitään potkupalloa pelaamassa. Se pitäisi liikuntapaikoista päättävienkin jo tajuta”, Oja muistuttaa.

Jalkapallojaoston puheenjohtaja Juho Hanhisalo on Tommi Ojan kanssa samoilla linjoilla. Olosuhdeongelma ei kosketa ainoastaan edustusjoukkuetta. Siitä kärsivät myös juniorit.
” Varsinkin talvikaudella olemme hätää kärsimässä nykyisten salien kanssa. Junnujoukkueet joutuvatkin treenaamaan Kalajoella ja Raahessa. Siitä taas koituu lisäkustannuksia vanhemmille”, harmittelee Juho Hanhisalo.

 

Takaisin Jutut -sivulle