Olga K tuo väriä katukuvaan

Olga K:n yrittäjä Minka Takala-Kinnunen on toiminut samalla paikalla Ylivieskassa nyt seitsemän vuotta. Liike tarjoaa myös tarpeellista korjausompelupalvelua sekä pesulavälitystä.

 

Ensi kesänä naiset pukeutuvat värikkäästi sekä kukkakuoseihin että graafisiin kuvioihin.
Näin toteaa ylivieskalaisen naistenvaateliikkeen yrittäjä Minka Takala-Kinnunen.
”Kukkakuosit tulivat katukuvaan viime kesänä ja tämä jatkuu myös tulevana suvena. Toisaalta yksivärinen vaate on sellainen valinta, joka kestää aikaa ja on helposti yhdisteltävissä muiden vaatteiden ja asusteiden kanssa.”
Takala-Kinnunen on pyörittänyt vaateliikettään reilut seitsemän vuotta. Hän kouluttautui aluksi värikonsultiksi, mutta päätyi sattumienkin kautta perustamaan oman vaateliikkeen.
”Värit ovat aina olleet kiinnostukseni kohde. Alussa oli tarkoitus, että teen vain sivutoimisesti värianalyysejä ja järjestän koulutusta, mutta sitten vapautuikin hyvältä paikalta liiketila ja lähdin kokeilemaan siipiäni kauppiaana. Edelleenkin missionani on saada asiakas puhkeamaan oikeilla väreillä kukkaan.”

Olga K:n tilat ovat kompaktit, mutta muutto isompiin tiloihin on haaveissa.
”Näissä tiloissa on viihdytty näin pitkään, koska sijainti on erinomainen. Huonostikin liikkuvat pääsevät liikkeen lähelle autolla ja lisäksi teemme keskustan yrittäjien kanssa tiivistä yhteistyötä.”

Ylivieskalaisliikkeen vaatteet tulevat muun muassa Tanskasta, Saksasta, Ruotsista ja Suomesta.
”Mitoitus on tärkeää. Esimerkiksi italialaisissa ja ranskalaisissa malleissa mitoitus ei ole sellainen, joka sopisi suomalaiselle valtaväestölle. Olen ilokseni juuri löytänyt uuden suomalaisen vaatemerkin, jonka tuotteissa mitoitus ja lajitelmakoot ovat juuri oikeat ja vaatteet ovat lisäksi aika edullisia.”

Olga K:n valikoimassa näkyy jo kevään ja kesän läheisyys.
”Kun valon määrä lisääntyy, naiset alkavat kaivata värejä vaatteisiinsa. Syksyllä ostetaan tummia sävyjä, mutta keväällä kaivataan raikkaita, iloisia värejä. Meillä käy paljon asiakkaita lähikunnista, jopa Oulusta asti. Myös kotikonnuilla vierailevat lomalaiset ovat tärkeitä kanta-asiakkaitamme.”
Tunikoiden ja muiden yläosien lisäksi yrittäjä on tyytyväinen farkkujen laajaan valikoimaan.
”Meillä on todella hyvät farkkumallit, joista on varaa valita omalle vartalolleen sopivat ja sopivanhintaiset.”

Takaisin Jutut -sivulle