OP-parisprintin voitto Jauhinkankaan koululle – kolaroinneiltakaan ei vältytty

Kuvassa parisprintissä palkitut nuoret hiihtäjät.

Koululaisten perinteeksi muodostunut Suomenselän Osuuspankin sponsoroima parisprintti sivakoitiin Honkamajan maastoissa loistavassa talvisäässä.  Mestaruuksista miteltiin pariviestin muodossa, jolloin pienempi koululainen hiihti 200 metriä ja isompi noin 350 metriä.

Joukkueita oli mukana 78 paria. Kuuden joukkueen muodostamia alkueriä hiihdettiin kaksi karsintakierrosta. Tämän jälkeen kaksi välierää, joista loppukilpailuun selvisi kuusi paria. Niin alkuerät kuin finaalikin tarjosi runsaasti yllättäviä vivahteita lukuisien kaatumisten sävyttäminä. Finaalin alku oli dramaattinen, ennakkosuosikkiparien aloittajien Tianna Pihlajaharjun ja Aale Paunan kolaroidessa alkumetreillä. Aalen tehdessä kuitenkin vahvan nousun, pääsi isosisko Saaga kohtuullisista takaa-ajo asemista jahtaamaan kärkeä. Loppusuoralla Saagan ylivoima oli sen verran musertava, että voitto matkasi Aale ja Saaga Paunan myötä Jauhinkankaan koulun suuntaan. Haastattelussa Saaga kertoi sydämen hypänneen kurkkuun, kun huomasi Aalen kaatumisen. Aale puolestaan kommentoi hiihdettäviä matkoja sopiviksi sprinttitapahtumaan.

Hopealle nousivat Janessa Mäkelä ja Leonid Rantala Juho Oksan koululta. Kaikki finaaliparit palkittiin Osuuspankin lahjoittamin pokaalein.

Tulokset:

  1. Aale Pauna – Saaga Pauna    Jauhinkangas
  2. Janessa Mäkelä – Leonid Rantala  Juho Oksa
  3. Iida Prittinen – Benjamin – Benjamin Karkulahti  Juho Oksa
  4. Tianna Pihlajaharju – Iida Putila  Jauhinkangas
  5. Inna Pajala – Pauli Saukko  Jauhinkangas
  6. Minea Niemelä – Jaakko Perttu   Lehtopää
Takaisin Jutut -sivulle