”Oulainen rikkoo lakia”

Oulaisten kouluissa on päästy jälleen lähiopetuksen makuun, mutta opettajien takaraivossa jyskyttää kaupungin ilmoittama lomautusuutinen.

 

Opettajat eivät sulata kaupunginhallituksen tekemää lomautuspäätöstä

Oulaistelaiset opettajat ovat nousseet kapinaan kaupungin pari viikkoa sitten ilmoittaman, koko sen henkilöstöä koskevan lomautusuutisen jälkeen. Opettajien ammattijärjestön (OAJ) Oulaisten ja Merijärven paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Markku Leppäjärvi kummastelee kaupungin hätäistä lomautuspäätöstä tilapäisen koronakriisin takia, sillä Oulaisten talous on edelleen noin kaksi miljoonaa euroa plussalla toisin kuin monella muulla kunnalla.
”Tuskin ne Oulaistenkaan tulot tästä niin radikaalisti alenevat, että kriisikunnaksi joutumista pitäisi pelätä”, toteaa Markku Leppäjärvi.

Leppäjärvi muistuttaa, että opettajien kohdalla lomautuksia on vaikea tehdä, koska sillä on suorat vaikutukset opetustyön järjestämiseen. Jos lomautuksia tehdään, rikotaan siinä todennäköisesti myös perusopetus- ja varhaiskasvatuslakia.
”Tämä lomautuspäätös on todennäköisesti laiton. Olemmekin jo jättäneet kaupunginhallitukselle asiasta oikaisuvaatimuksen”.

Markku Leppäjärvi kummastelee sitä, että näin isosta asiasta ei ole keskusteltu lainkaan kaupunginvaltuustossa, vaan päätöksen on nuijinut pöytään hallitus. Edellinen kaupunginvaltuuston kokous on pidetty helmikuussa.
”Kyllä kait demokratiaan kuuluu kattava keskustelu valtuustossa, eikä päätöksiä tehdä pelkästään hallituksessa pienen piirin sisällä”.
Leppäjärven mukaan Oulaisten olisi hyvä ottaa mallia ”isoveli” Oulusta, joka pyörsi vasta päätöksen henkilöstönsä lomauttamisesta.
”Saapa nähdä, mitä pieni Oulainen tämän jälkeen ajattelee”, pohtii Markku Leppäjärvi.

Takaisin Jutut -sivulle