Oulainen sai ”joululahjarahaa” – Lehtopään kevyenliikenteenväylälle 450 000 euron tuki

Oulaisten kaupungin pitkään suunnittelema jalankulku- ja pyöräilyväylä on pituudeltaan 2,4 kilometriä ja osa Oulaisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmaa.

 

Valtiovarainvaliokunta on päättänyt tukea jalankulku – ja pyöräilyväylän rakentamista Oulaistenkadun ja Lehtopään koulun väliselle osuudelle Oulaisissa. Hankkeen kokonaiskustannus on arviolta 910 000, josta valtiolta saatava summa kattaa puolet.

Oulaisten kaupungin pitkään suunnittelema jalankulku- ja pyöräilyväylä on pituudeltaan 2,4 kilometriä ja osa Oulaisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmaa. Lehtopään kevyenliikenteenväylä parantaa alueen asukkaiden liikkuvuutta ja liikenneturvallisuutta sekä lisää liikkumista jalan ja polkupyörällä.

Hanke rahoitetaan valtiovarainvaliokunnan käytössä olevasta eduskunnan jakovarasta. Niin sanottuja joululahjarahoja on 40 miljoonaa euroa ja Pohjois-Pohjanmaalle niitä tulee 2 miljoonaa euroa erilaisiin infrahankkeisiin.

Raahelaiset kansanedustajat Katja Hänninen (vas.) ja Hanna-Leena Mattila (kesk.) kiittävät erityisesti Oulun vaalipiirin valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäseniä Merja Kyllöstä (vas), Raimo Piiraista (sdp) ja Juha Pylvästä (kesk), joiden mielestä Lehtopään pyörätien rakentaminen on tarpeellista turvallisuus – ja hyvinvointiperusteilla. Hankkeen läpimeno on jälleen osoitus alueen kansanedustajien hyvästä yhteistyöstä.

Eduskunta vahvistaa jakovaroista rahoitettavat talousarvioaloitteet joulukuussa vuoden 2021 talousarviosta päätettäessä.

Takaisin Jutut -sivulle