Oulainen sulkee toimipisteitään

Muun muassa Oulaisten elinkeinopalveluihin voi ottaa huomisesta lähtien yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. 

 

Oulaisten lähikunnissa tartuntamäärät ovat kasvussa. Vaikka Oulaisten tilanne on vielä toistaiseksi hallinnassa, uhka epidemian leviämisestä Oulaisissa on vakava. Tästä syystä Oulaisten kaupunki toimii ennakoivasti ja noudattaa alueellisen koordinaatioryhmän suosituksia.

Yleisölle avoimet Oulaisten kaupungin hallinnoimat julkiset tilat suljetaan. Näitä ovat esimerkiksi uimahalli, jäähalli, liikuntapaikat, koulujen liikuntasalien iltakäyttö, kuntosalit, leikkipaikat, nuorisotilat, taidegalleria ja kuntalaisten asiointipisteet. Yksityisiä toimijoita suositellaan sulkemaan vastaavat tilansa.

Kirjasto on rajoitetusti auki. Lehtilukupiste suljetaan, asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa ja suositaan etälainausta. Kirjasto toimii lisäksi maskien jakopaikkana vähävaraisille. Kaupungin asiointipisteisiin, esimerkiksi kaupungintaloon, tekniseen virastoon , sosiaalitoimeen ja elinkeinopalveluihin otetaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Lukio siirtyy etäopetukseen ja alueella toimivia muita toisen asteen oppilaitoksia suositellaan tekemään samoin. Lasten, nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta sekä sisällä että ulkona keskeytetään. Kaupunki suosittelee yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin. Terveyskeskuksen akuuttivuodeosastolle asetetaan vierailukielto. Poikkeus tehdään saattohoidossa olevien potilaiden osalta.

Vierailuja korkeimmassa riskiryhmässä olevien suojaamiseksi tulee välttää sekä kaupungin että yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungin työkokoukset ja kaikki luottamushenkilötoimielimien kokoukset siirretään etäkokouksiksi. Kaupungin omat yleisötilaisuudet perutaan. Kaupunki suosittelee yhdistysten ja yritysten tekevän samoin.

Suositukset ovat voimassa Oulaisissa 2.12.-18.12.2020.

Takaisin Jutut -sivulle