Oulainen tuntuu jo kodilta

Ibrahim Sagir on toiminut pizzayrittäjänä Oulaisissa jo 20 vuotta.

 

Senay ja Ibrahim Sagir muuttivat Oulaisiin Keski-Suomesta noin kaksikymmentä vuotta sitten. Heillä on ollut alusta asti täällä yritys, ensimmäinen ravintola nimeltään Evin pizzeria ja nyt Rojda.
Senay Sagir kertoo tuntevansa itsensä oulaistelaiseksi. Oulainen tuntuu kodilta ja on jo tutumpi paikka Senaylle kuin syntymäkaupunki Turkissa. Oulainen on kuin iso perhe, koska kaikki ihmiset tuntevat yrittäjäpariskunnan täällä. Senay piti myös omaa kauneushoitolaa, jonka kautta hän sai paljon uusia ystäviä ja tuttavia. Senay on opiskellut aiemmin kosmetologiksi ja valmistui tänä vuonna lähihoitajaksi.
Kevään aikana Rojda-pizzeriassa on ollut vuokralla Fatih Cengiz Demir. Vuokrasopimus sovittiin määräaikaiseksi. Ibrahim Sagir joutui pitkään jatkuneiden kipujen vuoksi olkapääleikkaukseen ja sairauslomalle. Pariskunnalla oli myös asioita hoidettavana sekä Turkissa että Suomessa. Olkapään kuntoutus jatkuu vielä, mutta yrittäjän piti jo palata töihin, kun vuokrasopimus loppui tuuraajilta.

Rojda on palannut entiseen ruokalistaan, joka heillä on ollut alusta asti. Vuokralaisella oli välillä oma lista. Myös kotiinkuljetusta kokeiltiin pahimpana korona-aikana, mutta tällä hetkellä sitä ei ole saatavana. Rojda haluaa tarjota laadukkaita pizza- ja kebab-annoksia. Hampurilaisia ei ole valikoimissa, koska niitä myydään ihan naapurissa sijaitsevalta grilliltä. On parempi erikoistua olemaan aito pizzeria.

Tällä hetkellä Senay ja Ibrahim pyörittävät pizzeriaa kahdestaan. Yrittäjäpariskunnan päivät ovat pitkiä, mutta etenkin Ibrahimille kotona oleminen vaati totuttelemista esimerkiksi vastikään koetun sairausloman aikana. Ravintolassa työskentelemisestä on tullut elämäntapa. Senay kertoo, että kesällä, kun on valoisaa, on mukavampi olla töissä kuin talven pitkinä pimeinä päivinä.

Koronavirusta ihmiset pelkäävät edelleen. Ohjeistuksen mukaisesti pizzerian salaattipöytä on toistaiseksi poissa käytöstä, ruokailuvälineet ovat kertakäyttöisiä ja käsidesiä on saatavana. Annoksia voi ostaa kotipakettiin tai syödä paikan päällä. Käytössä on myös pieni, mutta viihtyisä ulkoterassi. Tilannetta seurataan ja määräyksiä noudatetaan viruksen suhteen. Yrittäjien mukaan ravintolassa voi asioida turvallisin mielin.

Sonja Kukkola

Takaisin Jutut -sivulle